Muhallebili çikolatalı pastayı nasıl yapabilirim?

Lezzetli bir muhallebi tabakasının yumuşacık pandispanyayla buluştuğu, üzerini çikolatanın kapladığı nefis bir pasta tarifi. Kakolu pandispanyanın içindeki muhallebi katmanları ve akıcı çikolata sosuyla görsel şölen sunan bu tatlı, özel günlerin vazgeçilmezi olmaya aday.

25 Kasım 2025

Muhallebili Çikolatalı Pasta Tarifi


Malzemeler (6-8 Kişilik):

  • Pandispanya için
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • Muhallebi için
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Çikolata sosu için
  • 200 gram bitter çikolata
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı:


Pandispanya Hazırlanışı:


  • Fırını 180 dereceye ısıtın.
  • Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
  • Un, kakao, vanilin ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin.
  • Sütü yavaş yavaş ekleyip karıştırın.
  • Yağlanmış kelepçeli kalıba döküp 25-30 dakika pişirin.
  • Pişen pandispanyayı soğumaya bırakın.

Muhallebi Yapılışı:

  • Tencereye süt, şeker, un ve nişastayı alın.
  • Topak kalmayana kadar çırparak pişirin.
  • Kaynamaya başlayınca 5-6 dakika daha karıştırarak pişirin.
  • Ocaktan alıp vanilin ve tereyağını ekleyin.
  • Muhallebi soğuyana kadar ara ara karıştırın.

Pastanın Montajı:

  • Soğuyan pandispanyayı ikiye bölün.
  • Alt tabanı servis tabağına yerleştirin.
  • Üzerine muhallebinin yarısını yayın.
  • Diğer pandispanya katını üzerine kapatın.
  • Kalan muhallebiyi pastanın üzerine ve yanlarına sürün.
  • Pastayı buzdolabında 1 saat bekletin.

Çikolata Sosu Hazırlanışı:

  • Çikolatayı benmari usulü eritin.
  • Süt ve tereyağını ekleyip pürüzsüz kıvam alana kadar karıştırın.
  • Sosu soğumaya bırakın.

Son İşlemler:

  • Buzdolabından çıkardığınız pastanın üzerine çikolata sosunu dökün.
  • Pastayı en az 3-4 saat buzdolabında dinlendirin.
  • Servis yapmadan önce dilimleyin.

Püf Noktaları:

  • Pandispanyayı çok uzun süre çırpmayın, ağırlaşabilir.
  • Muhallebiyi sürekli karıştırarak pişirin, topaklanmamasına dikkat edin.
  • Pastayı gece boyu buzdolabında bekletirseniz daha lezzetli olur.
  • Çikolata sosunu çok sıcakken dökmeyin, muhallebi eriyebilir.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;