Mozaik Pudingli Pasta Tarifi
Malzemeler:
- 1 paket çikolatalı puding
- 2 su bardağı süt
- 200 gram tereyağı veya margarin
- 1 paket petibör bisküvi
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı ceviz veya fındık (isteğe bağlı)
- 1 paket vanilya
Yapılışı:
- İlk olarak, bir tencereye süt ve toz şekeri alarak karıştırın. Ardından pudingi ekleyip topaklanmaması için sürekli karıştırarak pişirin.
- Puding kaynayıp kıvam alınca ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra vanilyayı ekleyip karıştırın.
- Bir kapta tereyağını oda sıcaklığında yumuşatın veya eritin (sıvı olmamalı). Yumuşak tereyağını pudingle iyice çırpın.
- Bisküvileri bir poşete koyup, ufak parçalar haline gelene kadar ezebilir veya doğrayabilirsiniz. İsterseniz ceviz veya fındıkları da ekleyin.
- Bisküvileri ve varsa cevizleri pudingli karışıma ekleyip, spatula ile nazikçe karıştırın. Bisküvilerin tamamen ıslanmasını sağlayın.
- Karışımı, streç filmle kapladığınız bir kek kalıbına veya uygun bir kaba dökün. Üzerini düzeltin.
- Pastayı buzdolabında en az 3-4 saat, tercihen bir gece bekletin. İyice sertleşmesi için bu önemlidir.
- Servis yapmadan önce kalıptan çıkarın, dilimleyin ve üzerini hindistan cevizi, çikolata parçaları veya meyve ile süsleyebilirsiniz.
Not: Bu tarif pişirme gerektirmez, buzdolabında dinlendirilerek hazırlanır. Soğuk servis yapılması tavsiye edilir. Afiyet olsun!
|