Minik köstebek pasta nasıl yapılır, tarifini verir misin?

Çikolatalı ve vanilyalı katmanlarıyla göz alıcı bir görünüme sahip minik köstebek pasta, hem lezzeti hem de sevimli sunumuyla öne çıkıyor. Kremasının yumuşak dokusu ve antep fıstığının enfes uyumu, bu tatlıyı özel günlerin vazgeçilmezi haline getiriyor.

25 Kasım 2025

Minik Köstebek Pasta Tarifi


Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao

Krema İçin:


  • 200 gram labne peyniri
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 200 ml krema

Süsleme İçin:


  • Toz Antep fıstığı
  • Çikolata sosu

Yapılışı:

  • İlk olarak fırını 180 dereceye ısıtın
  • Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın
  • Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırmaya devam edin
  • Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin
  • Hamurun yarısını ayırın, kalanına kakaoyu ekleyin
  • Yağlanmış kek kalıbına önce beyaz hamuru dökün
  • Üzerine çikolatalı hamuru yayın
  • 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin
  • Keki soğuduktan sonra ikiye bölün

Krema Hazırlığı:

  • Krema, labne, pudra şekeri ve vanilyayı çırpın
  • Katlı kekin arasına ve üzerine sürün
  • Üzerini toz Antep fıstığı ile kaplayın
  • Çikolata sosu ile köstebek şekli oluşturun
  • Birkaç saat buzdolabında dinlendirin

Not:

  • Keki kontrol etmek için kürdan testi yapabilirsiniz
  • Krema için kremanızı önceden soğutursanız daha iyi çırpılır
  • Köstebek şeklini çikolata sosuyla serbest çizim yaparak oluşturabilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;