Meyveli Muhallebili Kedi Dili Pastası Tarifi
Malzemeler (6-8 Kişilik):
- 1 paket kedi dili bisküvi (yaklaşık 200 gram)
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
- 2 su bardağı soğuk süt (krem şanti için)
- 1 kase çilek, muz veya mevsim meyvesi (dilimlenmiş)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
- Muhallebi hazırlamak için tencerede süt, un, nişasta ve şekeri karıştırın. Orta ateşte sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.
- Muhallebi kaynamaya başlayınca altını kısın, 2-3 dakika daha karıştırarak pişirin. Ocaktan almadan önce vanilyayı ekleyip karıştırın.
- Tereyağını ekleyip eriyinceye kadar karıştırın ve muhallebiyi soğumaya bırakın.
- Krem şantiyi, soğuk sütle paket talimatına göre çırpın ve soğuyan muhallebiye ekleyip spatula ile yavaşça karıştırın.
- Pastanın servis edileceği kabın tabanına bir kat kedi dili bisküvileri dizin.
- Bisküvilerin üzerine hazırladığınız muhallebi karışımının yarısını yayın.
- Muhallebinin üzerine dilimlenmiş meyveleri serpiştirin.
- Meyvelerin üzerine kalan muhallebiyi ekleyip düzeltin.
- En üste kalan kedi dillerini dizin ve buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirin.
Servis Önerisi:
- Pastayı buzdolabından çıkardıktan sonra üzerine rendelenmiş çikolata, hindistan cevizi veya meyve parçaları ile süsleyerek servis yapın.
Püf Noktaları:
- Muhallebiyi soğutmadan krem şanti ile karıştırmayın, aksi halde krem şanti eriyebilir.
- Meyveleri taze kullanmak pastanın lezzetini artırır; muz kullanacaksanız, kararmaması için limon suyu sıkabilirsiniz.
- Buzdolabında dinlendirme süresi en az 3 saat olmalıdır, böylece kedi dilleri yumuşar ve lezzet daha iyi oturur.
|