Meyveli kremalı pasta nasıl yapılır, tarifini verir misin?

Hafif pandispanyası, kremalı dokusu ve taze meyveleriyle göz alıcı bir pasta hazırlamak isteyenler için adım adım ilerleyen pratik bir rehber. Malzeme listesinden püf noktalarına kadar her detay, lezzetli sonuçlar elde etmenize yardımcı olacak şekilde düzenlendi.

25 Kasım 2025

Meyveli Kremalı Pasta Tarifi


Malzemeler:

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 500 ml krema
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Çeşitli mevsim meyveleri (çilek, muz, kivi, şeftali vb.)
  • 1 paket pasta jölesi

Yapılışı:


  • Fırını 180°C'ye ısıtın. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın
  • Un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyin
  • Yağlanmış kek kalıbına döküp 25-30 dakika pişirin
  • Keki soğuduktan sonra iki veya üç eşit katmana ayırın
  • Kremayı pudra şekeri ile iyice çırpın
  • Kek katlarının arasına kremayı sürün ve dilimlenmiş meyveleri yerleştirin
  • Pastanın üzerini ve yanlarını kalan kremayla kaplayın
  • Hazırladığınız pasta jölesini pastanın üzerine dökün
  • Kalan meyvelerle pastayı süsleyin
  • En az 2-3 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın

Püf Noktaları:


  • Keki ıslatmak için şerbet (şekerli su veya meyve suyu) kullanabilirsiniz
  • Meyveleri pastanın üzerine yerleştirmeden önce iyice kurulayın
  • Krema oda sıcaklığında bekletilirse daha iyi çırpılır

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;