Meyveli krem şantili pasta nasıl yapılır?
Taze meyvelerle süslenmiş, krem şantinin hafif dokusunun pandispanya kekiyle buluştuğu nefis bir pasta tarifi. Muhallebi ve krem şantiden oluşan özel kreması, mevsim meyveleriyle kat kat birleşerek görsel bir şölene dönüşüyor. Pastanın üzerini kaplayan jöle ise hem tazelik katıyor hem de meyvelerin diri kalmasını sağlıyor.
Meyveli Krem Şantili Pasta Tarifi
Malzemeler:
- 1 adet hazır pandispanya keki (veya ev yapımı)
- 2 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt (krem şanti için)
- Çeşitli mevsim meyveleri (çilek, muz, kivi, şeftali vb.)
- 1 paket pasta jölesi
Yapılışı:
- Öncelikle muhallebi hazırlayın. Bunun için tencereye süt, un, nişasta, toz şeker ve vanilyayı ekleyip sürekli karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra 5 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Krem şantiyi bir paket soğuk sütle çırpın ve buzdolabında bekletin.
- Soğuyan muhallebiye krem şantiyi ekleyip karıştırarak krema haline getirin.
- Pandispanya kekini iki veya üç eşit parçaya ayırın.
- Kekin en alt katını servis tabağına yerleştirin. Üzerine kremanın bir kısmını sürün ve dilimlenmiş meyveleri yerleştirin.
- İkinci kek katını ekleyip aynı işlemi tekrarlayın. En üst katı koyduktan sonra pastanın tüm yüzeyini kalan kremayla kaplayın.
- Pastayı buzdolabında 1-2 saat dinlendirin.
- Pasta jölesini paket talimatına göre hazırlayıp soğuyunca pastanın üzerine dökün.
- Üzerini dilimlenmiş taze meyvelerle süsleyip servis yapmadan önce buzdolabında 3-4 saat bekletin.
Püf Noktaları:
- Muhallebiyi soğuturken üzerine streç film değdirerek buzdolabında bekletin böylece üzeri kabuk bağlamaz.
- Meyveleri pastaya koymadan hemen önce dilimleyin böylece kararmazlar.
- Pastanın daha lezzetli olması için kek katlarını sütle veya meyve suyuyla hafifçe ıslatabilirsiniz.
|