Meyveli bisküvili pasta nasıl yapılır, püf noktaları neler?

Kakaolu bisküvilerin lezzetiyle taze meyvelerin ferahlığını birleştiren bu pratik pasta, pişirme gerektirmeden hazırlanıyor. Buzdolabında dinlendirilerek servise hazır hale gelen tatlı, özellikle sıcak günler için ideal bir serinletici alternatif sunuyor.

20 Kasım 2025

Meyveli Bisküvili Pasta Tarifi


Malzemeler:

  • 2 paket kakaolu bisküvi
  • 500 ml süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 200 gram tereyağı veya margarin
  • 1 paket vanilya
  • Çilek, muz, kivi gibi mevsim meyveleri
  • Hindistan cevizi veya antep fıstığı (dekorada kullanılmak üzere)

Yapılışı:


  • Bisküvileri rondodan geçirerek veya poşet içinde ezerek ufak parçalar haline getirin
  • Tencereye süt, şeker, kakao ve vanilyayı alarak kıvam alana kadar karıştırarak pişirin
  • Ocaktan aldıktan sonra tereyağını ekleyip karıştırarak eritin
  • Bisküvi parçalarını bu karışıma ekleyip iyice karıştırın
  • Pasta kalıbının tabanına hazırladığınız karışımın yarısını yayın
  • Dilimlenmiş meyveleri üzerine dizin
  • Kalan karışımı meyvelerin üzerine yayın
  • Üzerini düzleyip buzdolabında en az 4-5 saat bekletin
  • Servis yapmadan önce hindistan cevizi veya antep fıstığı ile süsleyin

Püf Noktaları:


  • Bisküvileri çok ince hale getirmeyin, küçük parçalar halinde kalması daha iyi olur
  • Muhallebi kıvamını iyi ayarlayın - çok sıvı olursa pasta dağılır, çok katı olursa kurur
  • Meyveleri pasta soğuduktan sonra da ekleyebilirsiniz, böylece daha taze kalırlar
  • Pasta en az 4-5 saat buzdolabında dinlenmeli, tercihen bir gece bekletilmeli
  • Kalıptan çıkarmak için bıçağı sıcak suya batırıp kuruladıktan sonra kenarlardan geçirin
  • Muz kullanacaksanız üzerine limon sıkın böylece kararmaz
  • Çikolata sos veya krema ile servis edebilirsiniz

Not: Bu pasta pişirme gerektirmez ve yapımı oldukça kolaydır. Yaz ayları için serinletici bir tatlı alternatifidir.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;