Meyveli Bisküvili Pasta Tarifi
Malzemeler:
- 2 paket kakaolu bisküvi
- 500 ml süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı toz şeker
- 200 gram tereyağı veya margarin
- 1 paket vanilya
- Çilek, muz, kivi gibi mevsim meyveleri
- Hindistan cevizi veya antep fıstığı (dekorada kullanılmak üzere)
Yapılışı:
- Bisküvileri rondodan geçirerek veya poşet içinde ezerek ufak parçalar haline getirin
- Tencereye süt, şeker, kakao ve vanilyayı alarak kıvam alana kadar karıştırarak pişirin
- Ocaktan aldıktan sonra tereyağını ekleyip karıştırarak eritin
- Bisküvi parçalarını bu karışıma ekleyip iyice karıştırın
- Pasta kalıbının tabanına hazırladığınız karışımın yarısını yayın
- Dilimlenmiş meyveleri üzerine dizin
- Kalan karışımı meyvelerin üzerine yayın
- Üzerini düzleyip buzdolabında en az 4-5 saat bekletin
- Servis yapmadan önce hindistan cevizi veya antep fıstığı ile süsleyin
Püf Noktaları:
- Bisküvileri çok ince hale getirmeyin, küçük parçalar halinde kalması daha iyi olur
- Muhallebi kıvamını iyi ayarlayın - çok sıvı olursa pasta dağılır, çok katı olursa kurur
- Meyveleri pasta soğuduktan sonra da ekleyebilirsiniz, böylece daha taze kalırlar
- Pasta en az 4-5 saat buzdolabında dinlenmeli, tercihen bir gece bekletilmeli
- Kalıptan çıkarmak için bıçağı sıcak suya batırıp kuruladıktan sonra kenarlardan geçirin
- Muz kullanacaksanız üzerine limon sıkın böylece kararmaz
- Çikolata sos veya krema ile servis edebilirsiniz
Not: Bu pasta pişirme gerektirmez ve yapımı oldukça kolaydır. Yaz ayları için serinletici bir tatlı alternatifidir.
|