Mavi haşhaşlı pasta tarifi nasıl yapılır?
Göz alıcı mavi rengi ve hafif aromasıyla dikkat çeken bu pasta, mavi haşhaşın eşsiz dokusunu enfes bir krema ile buluşturuyor. Pratik malzemelerle hazırlanan tarif, hem görsel şölen hem de damaklarda iz bırakan bir lezzet vaat ediyor.
Mavi Haşhaşlı Pasta Tarifi
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2,5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı mavi haşhaş
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
Krema İçin:
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilin
- 200 ml krema
Yapılışı:
- Fırını 180 dereceye ısıtın. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
- Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Un, kabartma tozu, vanilin ve mavi haşhaşı ekleyip pürüzsüz bir kek hamuru elde edene kadar karıştırın.
- Yağlanmış kek kalıbına döküp 30-35 dakika pişirin. Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin.
- Keki soğumaya bırakırken, kremayı hazırlayın. Tüm kremalık malzemeleri (krema hariç) tencereye alıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
- Soğuyunca krema ekleyip mikserle çırpın.
- Soğumuş keki ikiye bölün. Alt katmanı kremayla sıvayıp üst katmanı kapatın.
- Pastanın üzerini ve yanlarını kalan kremayla kaplayın.
- En az 2 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın.
Not:
- Mavi haşhaş, pastaya hem renk hem de hafif bir lezzet katacaktır.
- Kremayı daha yoğun kıvamlı seviyorsanız, 1 paket krem şantiyi sütle çırparak da hazırlayabilirsiniz.
|