Limonlu muhallebili pasta nasıl yapılır? tarifi nedir?

Ferahlatıcı limon aromasıyla yaz günlerine en uygun tatlılardan biri olan bu pastanın yapımı oldukça pratik. Kedi dili bisküvileri ve kremalı muhallebinin mükemmel uyumu, buzdolabında dinlendikten sonra nefis bir dokuya kavuşuyor.

25 Kasım 2025

Limonlu Muhallebili Pasta Tarifi


Malzemeler (6-8 Kişilik):

  • 1 paket kedi dili bisküvi
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 adet limonun suyu ve rendesi
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krema (200 ml)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı:


  • Bir tencereye süt, şeker, un, nişasta ve yumurta sarısını ekleyip pürüzsüz kıvam alana kadar çırpın.
  • Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  • Kaynamaya başlayınca altını kısıp 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin.
  • Muhallebi ocaktan aldıktan sonra içine limon suyu, limon rendesi, vanilya, tereyağı ve kremayı ekleyip karıştırın.
  • Muhallebiyi soğumaya bırakın, ara ara karıştırarak üzerinin kabuk bağlamasını önleyin.
  • Pasta kalıbının tabanına kedi dili bisküvileri dizin, üzerine bir kat muhallebi yayın.
  • Bisküvi ve muhallebi katlarını sırayla tekrarlayarak tüm malzemeyi bitirin. En üst kat muhallebi olmalı.
  • Pastayı buzdolabında en az 4-5 saat dinlendirin.
  • Servis yapmadan önce üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.

Notlar:


  • Muhallebi soğurken üzerini streç filmle kapatarak kabuk bağlamasını önleyebilirsiniz.
  • Limon rendesini eklemeden önce iyice yıkayın.
  • Kremayı oda sıcaklığında bekletirseniz daha kolay karışır.

Afiyet Olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;