Limonlu Kedidili Pasta Tarifi
Malzemeler:
- 1 paket kedidili bisküvi
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 adet limonun kabuğu (rendelenmiş)
- 1 adet limonun suyu
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt (krem şanti için)
Yapılışı:
- Öncelikle, muhallebiyi hazırlamak için bir tencereye süt, toz şeker, un ve yumurtayı alın. İyice çırpın ve ocağa koyun.
- Kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin.
- Muhallebi piştikten sonra ocaktan alın ve içine vanilya, rendelenmiş limon kabuğu, limon suyu ve tereyağını ekleyip karıştırın. Muhallebi soğuyana kadar ara ara karıştırın.
- Krem şantiyi, bir paket krem şanti ve bir su bardağı soğuk sütü çırparak hazırlayın. Hazırladığınız krem şantiyi soğuyan muhallebiye ekleyin ve spatula ile yavaşça karıştırın.
- Pasta kalıbınızın tabanına bir sıra kedidili bisküvileri dizin. Üzerine hazırladığınız limonlu muhallebi karışımının bir kısmını yayın.
- Bu işlemi bisküvi ve muhallebi katmanları oluşacak şekilde tekrarlayın. En üst katman muhallebi olmalı.
- Pastayı buzdolabında en az 4-5 saat, tercihen bir gece bekletin.
- Servis yapmadan önce üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun!
İpuçları:
- Muhallebiyi soğutmak için buzdolabında bekletebilirsiniz, bu sayede daha hızlı soğur.
- Limon kabuğunu rendelerken sadece sarı kısmını kullanın, beyaz kısım acı bir tat verebilir.
- Pastayı daha ferah bir tat için nane yaprakları ile süsleyebilirsiniz.
|