Limonlu bisküvi pastası nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?

Ferahlatıcı bir tatlı arayanlar için pratik ve lezzetli bir alternatif: Limonlu bisküvi pastası. Sütle yumuşayan bisküvilerin arasına yayılan limonlu kremasıyla hem hafif hem de doyurucu bir lezzet sunan bu pasta, özel günlerde veya ani gelen misafirler için ideal bir seçenek.

25 Kasım 2025

Limonlu Bisküvi Pastası Tarifi


Malzemeler:

  • 2 paket petibör bisküvi
  • 1 su bardağı süt
  • 1 limonun kabuğu rendesi ve suyu
  • 1 kutu sıvı krema (200 ml)
  • 1 paket krem şanti
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • Üzeri için rendelenmiş beyaz çikolata veya hindistan cevizi (isteğe bağlı)

Yapılışı:


  • Krem şantiyi bir kaseye alarak üzerine soğuk süt ekleyin ve köpürene kadar çırpın.
  • Ayrı bir kapta sıvı kremayı, toz şekeri ve vanilyayı ekleyip katılaşana kadar çırpın.
  • Hazırladığınız krem şantiyi ve limon suyu ile rendesini krema karışımına ekleyip hafifçe karıştırın.
  • Bisküvileri süte batırarak pastanın yapılacağı kabın tabanına dizin.
  • Üzerine hazırladığınız kremalı karışımın yarısını yayın.
  • Tekrar süte batırılmış bisküvileri dizip kalan kremayı üzerine yayın.
  • En üste kalan bisküvileri dizerek pastayı tamamlayın.
  • Pastayı en az 3-4 saat buzdolabında bekletin.
  • Servis yapmadan önce üzerini rendelenmiş beyaz çikolata veya hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.

Not:


  • Pastayı bir gece önceden hazırlayıp buzdolabında bekletirseniz daha lezzetli olur.
  • Limon suyu yerine portakal suyu kullanarak farklı bir lezzet deneyebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;