Krokanlı Çikolata Pastası Tarifi
Malzemeler (8-10 Kişilik):
- Kek için: 3 yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı un, 1/2 su bardağı kakao, 1/2 su bardağı sıvı yağ, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilin
- Krema için: 400 ml krema, 200 gr bitter çikolata, 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- Krokan için: 1 su bardağı fındık veya badem, 1/2 su bardağı toz şeker
- Şurup için: 1 su bardağı sıcak su, 1/2 su bardağı toz şeker, 1 çay kaşığı kahve (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Fırını 180°C'ye ısıtın. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın
- Sıvı yağ, süt ve vanilini ekleyip karıştırın
- Un, kakao ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin, spatulayla yavaşça karıştırın
- Yağlanmış kelepçeli kalıba döküp 30-35 dakika pişirin
- Keki soğumaya bırakırken, kremayı ısıtıp içine kırılmış çikolatayı ekleyin ve eriyene kadar karıştırın
- Krokan için fındık/ badem ve şekeri tavada karamelize edip soğutun
- Soğuyan keki ikiye bölün, şurubu üzerine gezdirin
- Alt kata kremanın yarısını sürün, üzerine krokan serpin
- Üst katı kapatıp kalan kremayla pastanın her yerini kaplayın
- Üzerini kalan krokanla süsleyip buzdolabında 4-5 saat dinlendirin
Püf Noktaları:
- Keki çok karıştırmayın, ağırlaşır ve kabarmaz
- Krema çikolatayı eklerken krema kaynamamalı, sadece ısınmalı
- Krokan yaparken sürekli karıştırın yanmasın
- Pastayı en az 4 saat buzdolabında dinlendirin, kıvamı mükemmel olsun
- Keki ıslatmak için şurubu soğuk keke sıcak dökün, daha iyi emilir
- Kremayı soğutup çırparsanız daha katı kıvamlı olur
Servis Önerisi:
- Pastayı oda sıcaklığında 15 dakika bekletip servis yapın
- Üzerine çilek veya ahududu ile süsleyebilirsiniz
- Yanında vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz
|