Kremalı pasta sosu nasıl yapılır, tarifini öğrenebilir miyim?

Pastalarınızı taçlandıracak nefis bir kremalı sos hazırlamak için ihtiyacınız olan tüm detaylar burada. Sütlü muhallebi ve krem şantinin mükemmel uyumuyla hazırlanan bu sos, hem görünümü hem lezzetiyle pastalarınıza profesyonel bir dokunuş katacak.

25 Kasım 2025

Kremalı Pasta Sosu Tarifi


Malzemeler:

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilin
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket krem şanti (toz halinde)

Yapılışı:


  • Orta boy bir tencereye süt, toz şeker, un ve nişastayı ekleyin. Tüm malzemeleri bir çırpma teliyle pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın
  • Tencereyi orta ateşe alın ve sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin
  • Muhallebi kıvamına geldiğinde ocaktan alın, vanilin ve tereyağını ekleyip karıştırın
  • Muhallebiyi soğumaya bırakın, ara ara karıştırarak üzerinin kaymak bağlamasını önleyin
  • Muhallebi tamamen soğuduğunda, krem şantiyi üzerinde yazan talimata göre hazırlayın
  • Hazırladığınız krem şantiyi soğuk muhallebiye ekleyin ve bir spatula yardımıyla yavaşça karıştırın
  • Kremalı pasta sosunuz hazır! Pastanızın üzerine sürebilir veya dolgu malzemesi olarak kullanabilirsiniz

Püf Noktaları:


  • Muhallebiyi pişirirken sürekli karıştırmak topaklanmayı önler
  • Sosunuzun daha kıvamlı olmasını isterseniz un miktarını biraz artırabilirsiniz
  • Krem şantiyi muhallebi tamamen soğuduktan sonra eklemek önemlidir, aksi halde eriyebilir
  • Daha hafif bir tat için şeker miktarını azaltabilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;