Kremalı muhallebili pasta nasıl yapılır, tarifi nedir?

Lezzetli ve pratik bir tatlı arayanlar için mükemmel bir seçim: Kremalı muhallebili pasta. Yumuşacık pandispanya katları, kremşanti ile zenginleştirilmiş nefis muhallebisi ve istediğiniz sosla tamamlanan bu tarif, özel günlerin vazgeçilmezi olmaya aday.

25 Kasım 2025

Kremalı Muhallebili Pasta Tarifi


Malzemeler:

  • 1 paket hazır kek (veya ev yapımı pandispanya)
  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta sarısı
  • 200 ml krema
  • 1 paket krem şanti
  • Meyve veya çikolata sosu (isteğe bağlı)

Yapılışı:


  • Öncelikle muhallebiyi hazırlayın. Bir tencereye süt, şeker, un, nişasta ve yumurta sarısını ekleyip karıştırın
  • Orta ateşte sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin
  • Kaynamaya başlayınca vanilyayı ekleyip 1-2 dakika daha pişirin
  • Muhallebiyi ocaktan alıp soğumaya bırakın
  • Ayrı bir kapta krem şantiyi kremayla birlikte çırpın
  • Soğuyan muhallebiye krem şantiyi ekleyip karıştırın
  • Keki dilimleyip pastanın yapılacağı kalıba yerleştirin
  • Kekin üzerine hazırladığınız kremalı muhallebi karışımını dökün
  • En az 3-4 saat buzdolabında bekletin
  • Servis yapmadan önce üzerini meyve veya çikolata sosu ile süsleyin

Püf Noktaları:


  • Muhallebiyi pişirirken sürekli karıştırmak topaklanmayı önler
  • Krem şantiyi soğuk sütle hazırlamak daha iyi sonuç verir
  • Pastayı en az 3-4 saat buzdolabında dinlendirmek kıvamı için önemlidir
  • İsteğe göre keki şerbetleyebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;