Kremalı Milföy Pasta Tarifi
Malzemeler:
- 3 adet hazır milföy hamuru
- 500 ml süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilin
- 1 paket krem şanti
- 1 yumurta sarısı (üzeri için)
- Dilediğiniz meyveler (çilek, muz, kivi vb.)
Yapılışı:
1. Milföy Katmanlarının Hazırlanması:
- Milföy hamurlarını tezgaha alıp, üzerlerine çatal ile delikler açın.
- Önceden ısıtılmış 180°C fırında 15-20 dakika altın rengi alana kadar pişirin.
- Çıkarıp soğumaya bırakın.
2. Kremasının Yapılışı:
- Bir tencereye süt, toz şeker, un ve nişastayı ekleyip pürüzsüz olana kadar çırpın.
- Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
- Göz göz olup kaynamaya başlayınca ocaktan alıp vanilini ekleyin.
- Üzerini streç filmle kapatıp soğumaya bırakın.
- Krem şantiyi paketindeki talimata göre hazırlayıp soğuyan muhallebiye ekleyin, homojen karışana kadar çırpın.
3. Pastanın Montajı:
- Soğuyan milföy hamurlarından birini servis tabağına yerleştirin.
- Üzerine hazırladığınız kremadan bir kat sürün.
- Dilimlenmiş meyveleri kremanın üzerine dizin.
- İkinci milföy hamurunu ekleyip aynı işlemi tekrarlayın.
- Son kat milföy hamurunu koyup, kalan kremayı pastanın üzerine ve yanlarına sürün.
4. Süsleme ve Servis:
- Pastanın üzerini kalan meyvelerle süsleyin.
- En az 2-3 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Not: Pastayı bir gece önceden hazırlayıp buzdolabında bekletirseniz, milföy katmanları kremayı daha iyi emecek ve lezzeti daha oturacaktır.
|