Kremalı meyveli pasta nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısınız?

Hafif pandispanyası, kremalı dokusu ve taze meyveleriyle göz alıcı bir pasta hazırlamanın tüm incelikleri bu tarifte bir araya geliyor. Adım adım ilerleyerek hem görsel olarak etkileyici hem de lezzet dolu bir tatlı yapmanın püf noktalarını keşfedebilirsiniz.

25 Kasım 2025

Kremalı Meyveli Pasta Tarifi


Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 kutu krema (200 ml)
  • Çeşitli mevsim meyveleri (çilek, muz, kivi, şeftali vb.)
  • 1 paket pasta jölesi

Yapılışı:


1. Pandispanya Hazırlığı:


  • Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın
  • Un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip spatula ile alttan üste doğru karıştırın
  • Yağlanmış kelepçeli kalıba döküp 170 derece fırında 25-30 dakika pişirin
  • Çıkarıp soğumaya bırakın

2. Krem Şanti Hazırlığı:

  • Süt, un, nişasta ve şekerli vanilini tencereye alın
  • Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin
  • Soğumaya bırakın, üzerine streç film temas edecek şekilde kapatın
  • Soğuyan muhallebiye kremayı ekleyip mikserle çırpın

3. Pastanın Montajı:

  • Soğuyan pandispanyayı iki veya üç eşit parçaya ayırın
  • En alt kata kremadan sürüp meyveleri yerleştirin
  • İkinci katı kapatıp aynı işlemi tekrarlayın
  • Pastanın dışını ve üstünü kremayla kaplayın

4. Süsleme:

  • Meyveleri dilimleyip pastanın üzerine dizin
  • Pasta jölesini hazırlayıp meyvelerin üzerine gezdirin
  • Buzdolabında 2-3 saat dinlendirin

Püf Noktaları:

  • Pandispanyayı çok uzun süre çırpmayın, kabarmaz
  • Muhallebi tam soğumadan kremayı eklemeyin
  • Meyveleri servisten hemen önce de ekleyebilirsiniz
  • Pastayı en az 2 saat buzdolabında bekletin

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;