Kremalı Meyveli Pasta Tarifi
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 kutu krema (200 ml)
- Çeşitli mevsim meyveleri (çilek, muz, kivi, şeftali vb.)
- 1 paket pasta jölesi
Yapılışı:
1. Pandispanya Hazırlığı:
- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın
- Un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip spatula ile alttan üste doğru karıştırın
- Yağlanmış kelepçeli kalıba döküp 170 derece fırında 25-30 dakika pişirin
- Çıkarıp soğumaya bırakın
2. Krem Şanti Hazırlığı:
- Süt, un, nişasta ve şekerli vanilini tencereye alın
- Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin
- Soğumaya bırakın, üzerine streç film temas edecek şekilde kapatın
- Soğuyan muhallebiye kremayı ekleyip mikserle çırpın
3. Pastanın Montajı:
- Soğuyan pandispanyayı iki veya üç eşit parçaya ayırın
- En alt kata kremadan sürüp meyveleri yerleştirin
- İkinci katı kapatıp aynı işlemi tekrarlayın
- Pastanın dışını ve üstünü kremayla kaplayın
4. Süsleme:
- Meyveleri dilimleyip pastanın üzerine dizin
- Pasta jölesini hazırlayıp meyvelerin üzerine gezdirin
- Buzdolabında 2-3 saat dinlendirin
Püf Noktaları:
- Pandispanyayı çok uzun süre çırpmayın, kabarmaz
- Muhallebi tam soğumadan kremayı eklemeyin
- Meyveleri servisten hemen önce de ekleyebilirsiniz
- Pastayı en az 2 saat buzdolabında bekletin
|