Kremalı kekli pasta nasıl yapılır, malzemeleri neler?

Mis kokulu bir kek ve hafif kremasıyla göz dolduran bu pasta, özel günlerin vazgeçilmezi olmaya aday. Taze meyve dokunuşları ve kusursuz kıvamıyla hem göze hem damağa hitap eden tarif, deneyen herkesi tatmin edecek nitelikte.

20 Kasım 2025

Kremalı Kekli Pasta Tarifi


Malzemeler (6-8 Kişilik):

  • Kek İçin
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Krema İçin
  • 500 ml sıvı krema (en az %30 yağlı)
  • 1 paket krem şanti
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • Süsleme İçin
  • Çilek, muz, kivi gibi meyveler
  • Pudra şekeri veya çikolata sosu

Yapılışı:


  • Fırını 180°C'de ısıtmaya başlayın. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
  • Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin.
  • Yağlanmış kelepçeli kalıba döküp 30-35 dakika pişirin. Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin.
  • Keki soğumaya bırakın. Soğuyunca iki veya üç eşit katmana ayırın.
  • Kremayı çırpma kabına alıp, krem şanti ve şekerle buzdolabı soğukluğunda mikserle katılaşana kadar çırpın.
  • Kek katlarının arasına kremayı sürüp dilimlenmiş meyveleri yerleştirin.
  • Pastanın üstünü ve yanlarını kalan kremayla kaplayın.
  • Meyveler ve pudra şekeri/çikolata sosu ile süsleyip buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.

Püf Noktaları:


  • Krema ve krem şantiyi soğuk çırparak daha iyi kıvam alır.
  • Keki ılıkken kesmek daha kolaydır.
  • Meyveleri süslemeden hemen önce ekleyerek sulanmasını önleyin.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;