Kremalı çikolatalı bisküvili pasta nasıl yapılır?

Çikolata ve bisküvi sevenler için pratik bir lezzet şöleni: Kremalı çikolatalı bisküvili pasta, birkaç basit malzemeyle hazırlanan, buzdolabında dinlendirildiğinde kıvamını bulan nefis bir tatlı. Petibör bisküvilerin kakao ve krem şantiyle buluştuğu bu tarif, özellikle misafirler için hızlıca hazırlanabilecek bir alternatif sunuyor.

25 Kasım 2025

Kremalı Çikolatalı Bisküvili Pasta Tarifi


Malzemeler:

  • 1 paket petibör bisküvi (yaklaşık 300 gram)
  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt (krem şanti için)
  • Çikolata sosu veya rendelenmiş çikolata (üzeri için)

Yapılışı:


1. Kremasını Hazırlama:


  • Bir tencereye süt, toz şeker, un ve kakaoyu alın. İyice çırpın ve topaklanma olmamasına dikkat edin.
  • Tencereyi ocağa alıp orta ateşte sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca 2-3 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin.
  • Göz göz olan kremayı ocaktan alıp içine tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın.

2. Krem Şantiyi Hazırlama:

  • Bir kasede krem şantiyi soğuk sütle çırparak katı bir kıvam alana kadar hazırlayın.

3. Kremaları Birleştirme:

  • Soğuyan kakaolu kremaya, hazırladığınız krem şantiyi ekleyin ve spatula ile yavaşça karıştırarak homojen bir karışım elde edin.

4. Bisküvileri Yerleştirme:

  • Orta boy dikdörtgen bir borcama veya pasta tepsisine, bisküvilerin yarısını tek sıra halinde dizin.
  • Üzerine hazırladığınız kremadan bir kat sürün.
  • Kalan bisküvileri kremalı katmanın üzerine dizin ve tekrar kalan kremayı bisküvilerin üzerine yayın.

5. Dinlendirme ve Süsleme:

  • Pastanın üzerini çikolata sosu veya rendelenmiş çikolata ile süsleyin.
  • Pastayı en az 3-4 saat buzdolabında dinlendirin. Tercihen bir gece bekletirseniz daha lezzetli olur.

6. Servis:

  • Pastayı buzdolabından çıkarıp dilimleyerek servis yapın.

İpuçları:

  • Bisküvileri süte batırarak da kullanabilirsiniz, ancak bu durumda daha yumuşak bir kıvam elde edersiniz.
  • Kakaolu kremayı soğuturken üzerine streç film değdirebilirsiniz, böylece kabuk tutmasını önlersiniz.
  • Pastayı süslemek için fındık, ceviz veya meyve de kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun! Bu pratik ve lezzetli pasta, özellikle sıcak yaz günlerinde içinizi ferahlatacak bir tatlı alternatifi olacaktır.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;