Krem Şantili Yaz Pastası: Hafif ve Leziz Bir Yaz İkramı
Malzemeler:
- 1 adet hazır pandispanya keki (veya ev yapımı)
- 2 su bardağı taze meyve (çilek, muz, şeftali, kivi, ahududu gibi)
- 2 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- 1 kutu süzme yoğurt (200g)
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- Meyve dekorasyonu için nane yaprakları
Yapılışı:
- Krem şantiyi soğuk sütle çırparak hazırlayın ve buzdolabında bekletin
- Meyveleri yıkayıp, kabuklarını soyup küp küp doğrayın
- Bir kasede süzme yoğurt, toz şeker, vanilya ve limon suyunu karıştırın
- Hazırladığınız krem şantiyi yoğurt karışımına ekleyip yavaşça karıştırın
- Pandispanya kekini ikiye bölün veya dilimleyin
- Kekin alt katını pasta kalıbına yerleştirin
- Üzerine krem şantili karışımın yarısını yayın
- Doğranmış meyvelerin yarısını serpin
- Diğer kek katını yerleştirip aynı işlemi tekrarlayın
- En üstü krem şanti ve meyvelerle süsleyin
- Buzdolabında 2-3 saat dinlendirin
Püf Noktaları:
- Krem şantiyi çırparken sütün buz gibi soğuk olması önemli
- Muzları kararmaması için limon suyuna batırabilirsiniz
- Pasta en az 2 saat buzdolabında beklemeli ki kıvamı otursun
- Meyve seçimini mevsimine göre değiştirebilirsiniz
- Daha hafif olması için krem şanti miktarını azaltabilirsiniz
Servis Önerisi:
- Pastayı dilimledikten sonra üzerine nane yaprağı serpebilirsiniz
- Yanında vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz
- Yaz akşamları için soğuk çay veya limonata ile mükemmel gider
Not:
- Bu pasta buzdolabında 2-3 gün tazeliğini korur
- Muz kullandıysanız pastayı ertesi gün tüketmeniz önerilir
|