Köstebek pasta kreması nasıl yapılır, tarif var mı?

Çikolatalı pastaların en sevilen lezzetlerinden köstebek pasta için ideal kremayı hazırlamanın püf noktaları burada. Sütlü muhallebi ve krem şantinin dengeli birleşimiyle hem hafif hem de yoğun kıvamlı bir krema elde etmek mümkün. İşte evde kolayca uygulayabileceğiniz, çocukların bayılacağı o nefis kremaya dair tüm detaylar.

25 Kasım 2025

Köstebek Pasta Kreması Tarifi


Köstebek pasta, özellikle çocukların sevdiği, çikolatalı ve krema dolgulu bir pastadır. Kreması yumuşak, hafif ve lezzetli olmalıdır. İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz bir köstebek pasta kreması tarifi:

Malzemeler:

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday nişastası)
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket krem şanti (toz halde)
  • 2 yemek kaşığı kakao (isteğe bağlı, çikolatalı krem için)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (isteğe bağlı, kıvam için)

Hazırlanışı:


  • Bir tencereye süt, toz şeker, un ve nişastayı ekleyin. İyice karıştırarak topaklanma olmamasını sağlayın.
  • Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Koyulaşıp göz göz olduğunda ocaktan alın.
  • Vanilini ekleyip karıştırın. İsterseniz bu aşamada kakao ekleyerek çikolatalı bir krem elde edebilirsiniz.
  • Muhallebiyi soğumaya bırakın, ara ara karıştırarak üzerinin kabuk bağlamasını önleyin.
  • Ayrı bir kapta krem şantiyi, paket üzerindeki talimata göre (genellikle soğuk sütle çırpılarak) hazırlayın.
  • Soğuyan muhallebiye krem şantiyi ekleyin ve yavaşça spatula ile karıştırarak homojen bir kıvam almasını sağlayın.
  • İsteğe bağlı olarak tereyağı ekleyip karıştırarak kremanın daha pürüzsüz olmasını sağlayabilirsiniz.
  • Kremayı buzdolabında 1-2 saat dinlendirdikten sonra köstebek pastanızda kullanabilirsiniz.

İpuçları:


  • Kremayı daha hafif yapmak için krem şanti yerine çırpılmış kaymak kullanabilirsiniz.
  • Pastanın içine meyve parçaları eklemek isterseniz, kremaya soğuduktan sonra ilave edin.
  • Kıvamı kontrol etmek için, krema kaşıkla alındığında düşmeyecek kıvamda olmalıdır.

Bu kremayla hazırlayacağınız köstebek pasta, misafirlerinize veya sevdiklerinize harika bir tatlı olacaktır. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;