Köstebek pasta krema ile nasıl yapılır? tarifi nedir?

Çikolata kaplamalı görüntüsüyle iştah kabartan köstebek pasta, krema dolgusu ve nemli kekiyle klasikleşmiş bir lezzet sunuyor. Adım adım ilerleyen bu tarif, pastanın tüm inceliklerini evde nasıl hazırlayacağınızı gösteriyor.

25 Kasım 2025

Köstebek Pasta (Krema Dolgulu) Tarifi


Malzemeler (6-8 Kişilik):

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao

Krema İçin:


  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 dolu yemek kaşığı un
  • 2 dolu yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti

Üzeri İçin:


  • 200 gr bitter çikolata
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı süt

Yapılışı:

Kek Hazırlığı:

  • Fırını 180°C'ye ısıtın.
  • Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
  • Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin.
  • Yağlanmış kelepçeli kalıba döküp 25-30 dakika pişirin.
  • Keki soğuduktan sonra ikiye bölün.

Krema Yapımı:

  • Süt, şeker, un ve nişastayı tencereye alıp topak kalmayana kadar çırpın.
  • Kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.
  • Altını kapatıp vanilya ve tereyağını ekleyin.
  • Üzerini streç filmle kapatıp soğumaya bırakın.
  • Soğuyan muhallebiye krem şantiyi ekleyip mikserle çırpın.

Montaj:

  • Kekin alt katını kalıba yerleştirin.
  • Kremayı üzerine yayın.
  • Üst kek katını kapatıp buzdolabında 1 saat bekletin.

Çikolata Sosu:

  • Çikolata, tereyağı ve sütü benmari usulü eritin.
  • Soğuyunca pastanın üzerine döküp yayın.
  • Buzdolabında 3-4 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.

Püf Noktaları:

  • Keki ıslatmak için şekerli süt kullanabilirsiniz
  • Kremayı soğuturken ara ara karıştırın
  • Çikolata sosu çok sıcakken dökmeyin

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;