Köstebek pasta dr. oetker nasıl yapılır? tarifi nedir?

Çikolatalı kekin içine saklanmış vanilyalı kremanın hindistan ceviziyle buluştuğu neşeli bir lezzet: Köstebek pasta. Dr. Oetker ürünleriyle hazırlanan bu pratik tarif, hem göze hem damağa hitap eden bir şölene dönüşüyor. İşte evde kolayca uygulayabileceğiniz adım adım yapılış detayları...

25 Kasım 2025

Köstebek Pasta (Dr. Oetker Tarifi) Nasıl Yapılır?


Köstebek pasta, çikolatalı kek, vanilyalı krema ve hindistan ceviziyle hazırlanan, görünümü bir köstebeğin topraktan çıkardığı tepeciklere benzeyen neşeli bir tatlıdır. Dr. Oetker ürünleri kullanarak bu pastayı evde kolayca yapabilirsiniz. İşte adım adım tarif:

Malzemeler (6-8 Kişilik):


  • 1 paket Dr. Oetker Pandispanya Kek Karışımı (çikolatalı veya sade)
  • 3 adet yumurta
  • 100 ml sıvı yağ veya eritilmiş tereyağı
  • 200 ml soğuk süt
  • 1 paket Dr. Oetker Kakaolu Krema
  • 1 paket Dr. Oetker Vanilya Şeker
  • 1 su bardağı hindistan cevizi (tepesi için)
  • Üzeri için: Pudra şekeri veya kakao (isteğe bağlı)

Hazırlık Süresi:


  • Kek pişirme: 30-35 dakika
  • Soğutma: 1-2 saat
  • Toplam: Yaklaşık 1.5 saat

Yapılışı:

  1. Fırını 180°C'de ısıtmaya başlayın. Kek kalıbınızı yağlayın veya yağlı kağıt serin.
  2. Bir kasede, Dr. Oetker Pandispanya Kek Karışımı, yumurtalar, sıvı yağ ve soğuk sütü ekleyin. Mikserle 3-4 dakika çırpın, pürüzsüz bir karışım elde edene kadar devam edin.
  3. Hazırladığınız kek harcını kalıba dökün ve önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin. Kürdan testi yaparak pişip pişmediğini kontrol edin (kürdan temiz çıkmalı).
  4. Keki fırından çıkarın ve 10 dakika kalıpta soğumaya bırakın. Ardından kalıptan çıkarıp tamamen soğuması için bir ızgara üzerinde bekletin.
  5. Soğuyan keki, üst kısmı düz olacak şekilde ters çevirin. Bir bıçak veya kepçe yardımıyla kekin ortasına doğru, kenarlardan 2-3 cm boşluk bırakarak bir çukur açın. Çukurdan çıkan kek parçalarını ufak parçalara ayırın ve bir kaseye alın.
  6. Dr. Oetker Kakaolu Kremayı, paket üzerindeki talimatlara göre soğuk sütle çırparak hazırlayın. Kremaya 1 paket Dr. Oetker Vanilya Şeker ekleyip karıştırın.
  7. Hazırladığınız kremayı, kekin açtığınız çukuruna dökün. Üzerine, kenarlardan taşacak şekilde yayın.
  8. Kaseye ayırdığınız kek parçalarını, kremalı bölgenin üzerine gelişigüzel serpin. Hafifçe bastırarak kremayla birleşmelerini sağlayın.
  9. Pastanın tüm yüzeyini hindistan ceviziyle kaplayın. Bu, köstebeğin "toprak" görünümünü verecektir.
  10. Pastayı buzdolabında en az 1-2 saat dinlendirin. Servis yapmadan önce, üzerine pudra şekeri veya kakao serperek süsleyebilirsiniz. Dilimleyip keyifle tüketin!

İpuçları:

  • Keki daha nemli yapmak isterseniz, soğuduktan sonra üzerine biraz süt veya şerbet gezdirebilirsiniz.
  • Hindistan cevizini kavurarak farklı bir lezzet katabilirsiniz.
  • Dr. Oetker ürünleri dışında, ev yapımı kek ve kremalarla da bu tarifi uygulayabilirsiniz.

Bu tarifle, Dr. Oetker'in pratik ürünlerini kullanarak lezzetli bir köstebek pasta yapmak çocuk oyuncağı! Afiyet olsun.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;