Klasik sade köstebek pastası nasıl yapılır?

Mükemmel dokusu ve enfes lezzetiyle klasik sade köstebek pastası, her öğünde tercih edilebilecek nefis bir tatlı alternatifi sunuyor. Pratik malzemelerle hazırlanan bu pastanın yapım aşamaları ve püf noktaları, evde kolayca deneyebileceğiniz bir rehber niteliğinde.

26 Kasım 2025

Klasik Sade Köstebek Pastası Tarifi


Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı süt (şerbet için)
  • 1,5 su bardağı toz şeker (şerbet için)
  • 200 gr tereyağı (kreması için)
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri (kreması için)
  • 2 paket vanilin (kreması için)
  • Hindistan cevizi (üzeri için)

Yapılışı:


Kek Hazırlığı:


  • Yumurta ve şekeri iyice çırpın, köpük köpük olana kadar devam edin
  • Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırın
  • Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekleyin
  • Kek hamurunun yarısını ayırın, diğer yarısına kakaoyu ekleyin
  • Yağlanmış kek kalıbına önce sade hamuru, üzerine çikolatalı hamuru dökün
  • 170 derece önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin

Şerbet Hazırlığı:

  • Süt ve şekeri kaynatmadan ısıtın, şeker eriyince ocaktan alın
  • Soğumaya bırakın

Krema Hazırlığı:

  • Oda sıcaklığındaki tereyağını iyice çırpın
  • Pudra şekerini ve vanilini yavaş yavaş ekleyerek krema kıvamına gelene kadar çırpın

Pastanın Birleştirilmesi:

  • Soğuyan keki ikiye ayırın
  • Alt parçayı şerbetle ıslatın
  • Kremasının yarısını sürün
  • Üst parçayı kapatın ve kalan şerbeti dökün
  • Kalan kremayı üzerine yayın
  • Hindistan cevizi serperek servis edin

Püf Noktaları:

  • Kekin tam soğumasını bekleyin
  • Şerbeti çok sıcak dökmeyin
  • Kremayı oda sıcaklığında yapın
  • En az 2-3 saat buzdolabında dinlendirin

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;