Klasik Sade Köstebek Pastası Tarifi
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı süt (şerbet için)
- 1,5 su bardağı toz şeker (şerbet için)
- 200 gr tereyağı (kreması için)
- 1,5 su bardağı pudra şekeri (kreması için)
- 2 paket vanilin (kreması için)
- Hindistan cevizi (üzeri için)
Yapılışı:
Kek Hazırlığı:
- Yumurta ve şekeri iyice çırpın, köpük köpük olana kadar devam edin
- Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırın
- Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekleyin
- Kek hamurunun yarısını ayırın, diğer yarısına kakaoyu ekleyin
- Yağlanmış kek kalıbına önce sade hamuru, üzerine çikolatalı hamuru dökün
- 170 derece önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin
Şerbet Hazırlığı:
- Süt ve şekeri kaynatmadan ısıtın, şeker eriyince ocaktan alın
- Soğumaya bırakın
Krema Hazırlığı:
- Oda sıcaklığındaki tereyağını iyice çırpın
- Pudra şekerini ve vanilini yavaş yavaş ekleyerek krema kıvamına gelene kadar çırpın
Pastanın Birleştirilmesi:
- Soğuyan keki ikiye ayırın
- Alt parçayı şerbetle ıslatın
- Kremasının yarısını sürün
- Üst parçayı kapatın ve kalan şerbeti dökün
- Kalan kremayı üzerine yayın
- Hindistan cevizi serperek servis edin
Püf Noktaları:
- Kekin tam soğumasını bekleyin
- Şerbeti çok sıcak dökmeyin
- Kremayı oda sıcaklığında yapın
- En az 2-3 saat buzdolabında dinlendirin
|