Kepceli pasta nasıl yapılır, tarifinde neler var?
Geleneksel Türk mutfağının pratik ve sevilen tatlılarından kepçeli pasta, adını üzerine dökülen sosun kepçeyle gezdirilmesinden alır. Sade kek tabanı ve kremalı sosuyla hafif bir lezzet sunan bu tatlı, hindistan cevizi veya cevizle tamamlanır. Evde kolayca hazırlanabilen tarifiyle özel günlerin veya çay saatlerinin vazgeçilmezi olan kepçeli pastanın yapım sürecini ve püf noktalarını keşfedelim.
Kepçeli Pasta Nedir?Kepçeli pasta, adını üzerine dökülen özel bir sosun kepçe ile gezdirilmesinden alan, geleneksel ve pratik bir Türk tatlısıdır. Genellikle sade kek üzerine hazırlanan kremalı veya sütlü bir sos ile yapılır, üzeri hindistan cevizi, ceviz veya fındıkla süslenir. Yumuşak dokusu ve hafif tadıyla sevenleri tarafından sıkça tercih edilir. Aşağıda, evde kolayca hazırlayabileceğiniz kepçeli pasta tarifini ve malzemelerini bulabilirsiniz. Kepçeli Pasta Malzemeleri
Kepçeli Pasta Nasıl Yapılır?
İpuçları ve Notlar
|
.webp)









