Kedi dilli limonlu pasta tarifi nasıl yapılır?

Hafif dokusu ve ferahlatıcı limon aromasıyla öne çıkan bu kedi dilli pasta, hem göze hem damağa hitap eden bir lezzet şöleni sunuyor. Pratik malzemelerle hazırlanan pastanın yumuşacık keki ile limonlu kreması mükemmel bir uyum içinde buluşuyor.

25 Kasım 2025

Kedi Dilli Limonlu Pasta Tarifi


Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • 1 limonun kabuğu rendesi ve suyu

Krema İçin:


  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 limonun suyu

Yapılışı:


1. Kedi Dili Kek Hazırlığı:

  • Yumurta ve toz şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
  • Süt, sıvı yağ, vanilya ve limon kabuğu rendesini ekleyip karıştırın.
  • Un ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin, pürüzsüz bir kek hamuru elde edin.
  • Yağlanmış kek kalıbına döküp 180°C fırında 25-30 dakika pişirin. Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin.

2. Limonlu Krema Yapımı:

  • Süt, un, nişasta ve toz şekeri bir tencereye alıp topak kalmayana kadar çırpın.
  • Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
  • Ocaktan alıp vanilya, tereyağı ve limon suyunu ekleyip karıştırın, soğumaya bırakın.

3. Pastanın Birleştirilmesi:

  • Soğuyan keki ikiye bölün, alt tabanı servis tabağına yerleştirin.
  • Üzerine limonlu kremayı sürün, diğer kek katını kapatın.
  • Pastanın üstünü ve yanlarını kalan kremayla kaplayın.
  • Buzdolabında 2-3 saat dinlendirip servis yapın.

İpuçları:

  • Kekin nemli kalması için soğuduktan sonra üzerine limon şerbeti gezdirebilirsiniz.
  • Üzerini rendelenmiş limon kabuğu veya file bademle süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;