Kedi Dilli ile Meyve Dolu Pasta Tarifi
Malzemeler:
- 1 paket kedi dilli bisküvi (yaklaşık 200 gram)
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
- Çeşitli mevsim meyveleri (çilek, muz, kivi, şeftali vb.)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
- Öncelikle, kremayı hazırlamak için bir tencereye süt, toz şeker, un ve nişastayı ekleyin. Orta ateşte sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin.
- Kremayı ocaktan aldıktan sonra vanilyayı ekleyip karıştırın. Üzerini streç filmle kapatıp soğumaya bırakın.
- Krem şantiyi, paketinde belirtilen talimatlara göre hazırlayın ve soğumuş kremaya yavaşça ekleyip spatula ile karıştırın.
- Meyveleri yıkayıp, dilimleyin veya küp küp doğrayın. Muz gibi kararmaya yatkın meyveleri limon suyuna batırarak kararmasını önleyebilirsiniz.
- Pasta kalıbınızın tabanını hafifçe tereyağı ile yağlayın. Kedi dilli bisküvileri, düz yüzeyleri alta gelecek şekilde kalıbın tabanına dizin.
- Hazırladığınız kremadan bir katını bisküvilerin üzerine yayın. Üzerine meyveleri serpiştirin.
- Kalan kremayı meyvelerin üzerine ekleyip düzeltin. En üste tekrar bir kat kedi dilli bisküvi dizin.
- Pastayı buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirin. Servis yapmadan önce dilimleyip, taze meyve ve nane yaprakları ile süsleyebilirsiniz.
İpuçları:
- Kedi dilli bisküvileri sütle ıslatıp yumuşatabilirsiniz, ancak fazla ıslanmamasına dikkat edin.
- Meyve seçiminde dondurulmuş meyve kullanmayın, pastanın kıvamını bozabilir.
- Pastayı gece boyunca buzdolabında bekletirseniz, daha lezzetli ve kıvamlı olacaktır.
|