Karamelli gelin pastası nasıl yapılır, tarifini verir misin?
Damaklarda tatlı bir iz bırakan, görüntüsüyle iştah kabartan karamelli gelin pastası, özel günlerin vazgeçilmez lezzetlerinden. Yumuşacık keki, kremalı dokusu ve enfes karamel sosuyla bu tarif, mutfakta yeni olanlar için bile kolaylıkla hazırlanabilecek bir şölen sunuyor.
Karamelli Gelin Pastası Tarifi
Malzemeler:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
Krema İçin:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 yumurta
- 200 gram tereyağı
- 1 paket vanilin
Karamel Sos İçin:
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 100 gram tereyağı
- 1 paket vanilin
Yapılışı:
- Öncelikle kekimizi hazırlayalım. Yumurta ve şekeri iyice çırpın.
- Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekleyin ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
- Yağlanmış kek kalıbına döküp 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
- Kreması için; un, şeker, yumurta ve sütü bir tencereye alıp sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
- Ocaktan alıp vanilini ekleyin ve soğumaya bırakın.
- Krema soğuduktan sonra yumuşak tereyağını ekleyip mikserle çırpın.
- Karamel sos için; şekeri tavada eriyip karamel rengi alana kadar ısıtın.
- Üzerine sütü yavaşça ekleyip karıştırın, tereyağı ve vanilini ilave edip kıvam alana kadar pişirin.
- Soğuyan keki ikiye bölün, arasına kremayı sürün.
- Pastanın üzerini de kremayla kaplayıp buzdolabında 1 saat bekletin.
- Üzerine karamel sosu gezdirip servis yapın.
Not: Pastayı en az 2-3 saat buzdolabında dinlendirirseniz daha lezzetli olacaktır.
|