Karamelli bisküvi pastası nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?

Kremalı bisküvi katmanları ve karamel sosun buluştuğu bu pratik pasta, hem göze hem damağa hitap eden bir lezzet şöleni sunuyor. Soğuk servis edilen bu nefis tatlı, özel günlerde veya çay saatlerinde tercih edilebilecek enfes bir alternatif oluşturuyor.

25 Kasım 2025

Karamelli Bisküvi Pastası Tarifi


Malzemeler:

  • 2 paket petibör bisküvi (yaklaşık 400 gram)
  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
  • 1 kutu hazır karamel sos (veya ev yapımı karamel)
  • 1 çay bardağı soğuk süt (krem şanti için)
  • Üzeri için file antep fıstığı veya ceviz (isteğe bağlı)

Yapılışı:


  • Öncelikle kremayı hazırlayın. Bunun için bir tencereye süt, toz şeker ve unu ekleyip sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca 2-3 dakika daha karıştırıp ocaktan alın ve vanilyayı ekleyip soğumaya bırakın.
  • Ayrı bir kapta krem şantiyi soğuk sütle çırparak katılaşana kadar hazırlayın.
  • Soğuyan muhallebi ile krem şantiyi birleştirip homojen bir karışım elde edene kadar yavaşça karıştırın.
  • Bisküvileri sütle ıslatmak için derin bir kaba sütü koyun.
  • Pastayı yapacağınız kalıbın tabanına bisküvileri dizin, üzerine hazırladığınız kremadan bir kat sürün.
  • Bisküvi, krema, bisküvi, krema şeklinde tüm malzemeler bitene kadar kat kat dizin. En üst kat krema olmalı.
  • Pastanın üzerini karamel sosla kaplayın.
  • Pastayı en az 4-5 saat buzdolabında dinlendirin.
  • Servis yapmadan önce üzerini file antep fıstığı veya cevizle süsleyebilirsiniz.

Not:


  • Bisküvileri çok ıslatmamaya dikkat edin, yumuşak kalmaları yeterli.
  • Karamel sosu evde yapmak isterseniz, 1 su bardağı şekeri tavada eritip, üzerine 1 su bardağı sıcak süt ekleyerek kıvam alana kadar karıştırabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;