Karadutlu Pasta Tarifi
Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
Krema İçin:
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 200 ml krema
- 1 kase karadut (taze veya dondurulmuş)
Sos İçin:
- 1 su bardağı karadut
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 çay bardağı su
Yapılışı:
- Fırını 180 dereceye ısıtın. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin, karıştırın.
- Sıvı yağ ve sütü ekleyip homojen bir karışım elde edin.
- Yağlanmış kelepçeli kalıba döküp 25-30 dakika pişirin. Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin.
- Kek soğurken, kremayı hazırlayın: Süt, un, yumurta sarısı ve şekeri tencereye alıp sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan alıp vanilya ekleyin, soğumaya bırakın.
- Soğuyan kremaya çırpılmış kremayı ekleyip mikserle çırpın.
- Keki ikiye bölün. Alt katmanı servis tabağına yerleştirin, üzerine kremadan sürün ve karadutları serpin.
- Üst katmanı kapatıp pastanın her yerine kremayı yayın.
- Sos için karadut, şeker ve suyu kaynatıp soğutun, pastanın üzerine gezdirin.
- Buzdolabında 2-3 saat dinlendirip servis yapın.
Not: Karadutları taze kullanıyorsanız, çekirdeklerini çıkarmak için süzgeçten geçirebilirsiniz. Dondurulmuş karadut kullanacaksanız, önce buzdolabında çözülmeye bırakın.
|