Kara orman pastası nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısınız?

Çikolatalı kek katları, vişne dolgusu ve kremalı dokusuyla Alman mutfağının ikonik tatlısı Kara Orman Pastası'nın ev yapımı versiyonunu keşfedin. Adım adım tarifle, bu görkemli pastayı kendi mutfağınızda kolayca hazırlayabilirsiniz.

25 Kasım 2025

Kara Orman Pastası Tarifi


Malzemeler:

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı süt

Kreması İçin:


  • 500 ml krema
  • 1 paket krem şanti
  • 3 yemek kaşığı toz şeker

Şurubu İçin:


  • 1 su bardağı su
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya

Diğer Malzemeler:

  • 1 kutu vişne konservesi
  • Çikolata rendesi veya kırıntısı

Yapılışı:

Kek Hazırlığı:

  • Fırını 180°C'ye ısıtın
  • Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın
  • Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin
  • Sıvı yağ ve sütü yavaşça ekleyip karıştırın
  • Yağlanmış kek kalıbına dökün
  • 180°C'de 30-35 dakika pişirin

Şurup Hazırlığı:

  • Su ve şekeri kaynatın
  • Vanilya ekleyip soğumaya bırakın

Krema Hazırlığı:

  • Krema, krem şanti ve şekeri katılaşana kadar çırpın

Pastanın Montajı:

  • Soğuyan keki ikiye bölün
  • Alt kısmı şurup ile ıslatın
  • Kremanın yarısını sürün
  • Vişneleri dizin
  • Üst kek katını kapatın
  • Tekrar şurup sürün
  • Tüm pastayı krema ile kaplayın
  • Yanlarını çikolata rendesi ile süsleyin
  • Üzerini vişne ve çikolata parçaları ile dekore edin
  • En az 2-3 saat buzdolabında dinlendirin

Not: Pastayı servis etmeden önce buzdolabında iyice soğutmanız tavsiye edilir. Vişne yerine kiraz da kullanabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;