Kalpli kedi dili pastası nasıl yapılır? tarifi nedir?

Sevimli bir kalp şeklinde hazırlanan bu kedi dili pastası, pratik malzemelerle lezzetli bir tatlı sunuyor. Kremalı muhallebi ve kedi dili bisküvilerin uyumuyla hem göze hem damağa hitap eden bu tarif, özel günler için ideal bir seçim.

25 Kasım 2025

Kalpli Kedi Dili Pastası Tarifi


Malzemeler (6-8 Kişilik):

  • 1 paket kedi dili bisküvi
  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • Kalp şekilli kalıp veya kek kalıbı

Muhallebi Hazırlığı:


  • Sütü tencereye alın, toz şeker, un, nişasta ve kakaoyu ekleyip çırpın
  • Orta ateşte sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin
  • Göz göz olunca ocaktan alıp vanilya ekleyin
  • Muhallebiyi soğumaya bırakın

Krem Şanti Hazırlığı:


  • Krem şantiyi soğuk sütle çırparak hazırlayın
  • Soğuyan muhallebiyle karıştırın

Pastanın Hazırlanışı:

  • Kalp kalıbının tabanına kedi dili bisküvileri dizin
  • Bisküvilerin üzerine sıcak suyla ıslatın (çok fazla değil)
  • Hazırladığınız kremalı muhallebiyi üzerine yayın
  • Tekrar kedi dili bisküvi dizip ıslatın
  • En üste kalan muhallebiyi dökün

Son İşlemler:

  • Pastayı buzdolabında 4-5 saat dinlendirin
  • Servis yapmadan önce kalıptan çıkarın
  • Üzerini kakao, hindistan cevizi veya çikolata sosu ile süsleyin

Not:

  • Kalp şekli vermek için uygun kalıp yoksa, kek kalıbında yapıp üzerini kalp şeklinde kesebilirsiniz
  • Bisküvileri çok ıslatmamaya dikkat edin, yoksa pasta yumuşak olur
  • Dilerseniz aralara muz, çilek gibi meyveler ekleyebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;