Kalpli Kedi Dili Pastası Tarifi
Malzemeler (6-8 Kişilik):
- 1 paket kedi dili bisküvi
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
- 1 çay bardağı sıcak su
- Kalp şekilli kalıp veya kek kalıbı
Muhallebi Hazırlığı:
- Sütü tencereye alın, toz şeker, un, nişasta ve kakaoyu ekleyip çırpın
- Orta ateşte sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirin
- Göz göz olunca ocaktan alıp vanilya ekleyin
- Muhallebiyi soğumaya bırakın
Krem Şanti Hazırlığı:
- Krem şantiyi soğuk sütle çırparak hazırlayın
- Soğuyan muhallebiyle karıştırın
Pastanın Hazırlanışı:
- Kalp kalıbının tabanına kedi dili bisküvileri dizin
- Bisküvilerin üzerine sıcak suyla ıslatın (çok fazla değil)
- Hazırladığınız kremalı muhallebiyi üzerine yayın
- Tekrar kedi dili bisküvi dizip ıslatın
- En üste kalan muhallebiyi dökün
Son İşlemler:
- Pastayı buzdolabında 4-5 saat dinlendirin
- Servis yapmadan önce kalıptan çıkarın
- Üzerini kakao, hindistan cevizi veya çikolata sosu ile süsleyin
Not:
- Kalp şekli vermek için uygun kalıp yoksa, kek kalıbında yapıp üzerini kalp şeklinde kesebilirsiniz
- Bisküvileri çok ıslatmamaya dikkat edin, yoksa pasta yumuşak olur
- Dilerseniz aralara muz, çilek gibi meyveler ekleyebilirsiniz
|