Kakolu yaş pasta nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısınız?

Çikolata tutkunları için hazırlanmış nefis bir kakolu yaş pasta tarifi. Yumuşacık pandispanyası, kreması ve çikolata sosuyla hem göze hem damağa hitap eden bu tarif, özel günlerin vazgeçilmezi olacak.

25 Kasım 2025

Kakolu Yaş Pasta Tarifi


Malzemeler (6-8 Kişilik):

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • Yarım su bardağı sıvı yağ

Krema İçin:


  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilin
  • 200 gram tereyağı (oda sıcaklığında)

Üzeri İçin:


  • Çikolata sosu veya eritilmiş bitter çikolata
  • Antep fıstığı veya hindistan cevizi (isteğe bağlı)

Yapılışı:

1. Pandispanya Hazırlığı:

  • Fırını 180 dereceye ısıtın ve kek kalıbını yağlayıp unlayın.
  • Yumurta ve şekeri mikserle köpük köpük olana kadar çırpın.
  • Un, kakao, kabartma tozu ve vanilini eleyerek karışıma ekleyin, spatula ile yavaşça karıştırın.
  • Sıvı yağı ekleyip homojen bir kıvam alana kadar karıştırın.
  • Hazırlanan karışımı kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin. Kürdan testi ile pişip pişmediğini kontrol edin.
  • Pişen keki fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

2. Kremasını Hazırlama:

  • Bir tencereye süt, şeker, un, kakao ve yumurta sarısını alıp pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
  • Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  • Ocaktan alıp vanilini ekleyin ve soğumaya bırakın.
  • Muhallebi soğuduktan sonra, yumuşak tereyağını ekleyip mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın.

3. Pastayı Birleştirme:

  • Soğuyan pandispanyayı iki veya üç eşit katmana ayırın.
  • Her katmanın arasına hazırladığınız kremadan sürün.
  • Pastanın dışını da kremayla kaplayın ve buzdolabında 1-2 saat dinlendirin.

4. Süsleme:

  • Dinlenen pastanın üzerine çikolata sosu veya eritilmiş bitter çikolata gezdirin.
  • İsteğe bağlı olarak Antep fıstığı veya hindistan cevizi serperek süsleyin.
  • Servis yapmadan önce buzdolabında en az 2-3 saat bekletin.

Not: Pastayı bir gece önceden hazırlayıp buzdolabında bekletirseniz, kıvamı daha lezzetli olacaktır. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;