Kakaolu yaş pasta keki nasıl yapılır ve malzemeleri nelerdir?
Mükemmel dokusu ve yoğun kakao aromasıyla sevenlerini mest edecek bir yaş pasta keki tarifi. Basit malzemelerle hazırlanan bu nefis tatlı, özel günlerin vazgeçilmezi olmaya aday.
Kakaolu Yaş Pasta Keki Tarifi
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- Yarım su bardağı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
Yapılışı:
- Fırını 180 dereceye ısıtmaya başlayın. Kek kalıbınızı yağlayın veya pişirme kağıdı serin.
- Yumurta ve şekeri mikserle köpük köpük olana kadar çırpın.
- Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Un, kakao, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekleyin.
- Homojen bir kek hamuru elde edene kadar spatula ile karıştırın.
- Hamuru yağlanmış kek kalıbına dökün.
- 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
- Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin.
- Fırından çıkarıp 10 dakika beklettikten sonra kalıptan çıkarın.
- Tamamen soğuduktan sonra pastanızı süsleyebilirsiniz.
Not: Keki ıslatmak için sütlü kahve veya şerbet kullanabilirsiniz. Üzerini krem şanti, çikolata sosu veya meyvelerle süsleyebilirsiniz.
|