Kakaolu pastane poğaçası nasıl yapılır, tarif nedir?

Çikolata severler için nefis bir atıştırmalık: pastane lezzetini evinize taşıyan kakaolu poğaça tarifi. Hamurun yumuşak dokusu, kakaolu cevizli iç harcın aroması ve üzerindeki çıtır çörek otlarıyla bu tarif, çay saatlerinizi şölene dönüştürecek.

25 Kasım 2025

Kakaolu Pastane Poğaçası Tarifi


Malzemeler:

  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1/2 su bardağı ılık su
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant maya (10g)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç Harcı İçin:


  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1/2 su bardağı ceviz içi (dövülmüş)
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

Üzeri İçin:


  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı süt
  • Çörek otu veya susam

Yapılışı:

  • Ilık süt ve suyu bir kaba alın. İçine maya ve şekeri ekleyip 5 dakika bekletin
  • Maya köpürdükten sonra sıvı yağ, tuz ve unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin
  • Hamuru 10 dakika yoğurup üzerini kapatarak 1 saat mayalanmaya bırakın
  • İç harç için tüm malzemeleri karıştırın
  • Mayalanan hamuru iki eşit parçaya bölün
  • Her parçayı dikdörtgen şeklinde açın
  • Üzerine hazırladığınız kakaolu harçtan yayın
  • Hamuru rulo şeklinde sarın ve 2 cm kalınlığında dilimleyin
  • Poğaçaları yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin
  • Üzerlerine yumurta sarısı ve süt karışımını sürün
  • Çörek otu veya susam serperek 180°C önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin

Püf Noktaları:

  • Maya mutlaka ılık sıvılarla aktive edilmeli
  • Hamur çok sert olmamalı, yumuşak kıvamda olmalı
  • Mayalanma süresi oda sıcaklığına göre değişebilir
  • Fırınınızın ayarına göre pişme süresini kontrol edin

Servis Önerisi:

  • Ilık olarak servis yapın
  • Yanında süt veya çay ile mükemmel gider
  • Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;