Kakaolu pastane kekinin tarifi nasıl yapılır?

Pastanelerdeki gibi yumuşak dokulu, tam kıvamında bir kakaolu kek hazırlamak için ihtiyacınız olan tüm detaylar bu tarifte. Malzemelerin doğru ölçüleri, püf noktaları ve lezzetini artıracak önerilerle evinizde kolayca bu nefis keki yapabilirsiniz.

20 Kasım 2025

Kakaolu Pastane Kekinin Tarifi


Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay kaşığı tuz

Yapılışı:


  • Fırını 180 dereceye ısıtmaya başlayın. Kek kalıbınızı yağlayın veya pişirme kağıdı ile kaplayın.
  • Yumurta ve şekeri derin bir kapta, şeker tamamen eriyene ve karışım krema kıvamına gelene kadar yaklaşık 5 dakika çırpın.
  • Süt ve sıvı yağı ekleyip, çırpmaya devam ederek karıştırın.
  • Un, kakao, kabartma tozu, vanilya ve tuzu eleyerek ekleyin. Spatula veya kaşıkla, un görünmeyene kadar yavaşça karıştırın. Fazla çırpmamaya özen gösterin.
  • Hazırladığınız kek harcını yağlanmış kalıba dökün ve üzerini düzeltin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Kürdan testi yaparak pişip pişmediğini kontrol edin (Temiz çıkmalı).
  • Fırından çıkardıktan sonra 10 dakika kadar kalıpta soğumasını bekleyin, ardından kalıptan çıkarıp servis edin.

İpuçları:


  • Daha yoğun çikolata tadı için kakao miktarını 1 yemek kaşığı daha artırabilirsiniz.
  • Kekinizin daha nemli olmasını isterseniz, 1 adet rendelenmiş elma veya 1 muz ekleyebilirsiniz.
  • Üzerini çikolata sosu veya pudra şekeri ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;