Kakaolu muhallebili pasta nasıl yapılır, tarif nedir?

Kakao ve krem şantinin enfes uyumuyla hazırlanan bu pratik pasta, bisküvilerin yumuşak dokusuyla buluşuyor. Muhallebi tabakaları arasında kaybolan lezzet, buzdolabında dinlendikçe kıvamını buluyor. Görsel şölen sunan bu tatlı, özel günlerin vazgeçilmezi olmaya aday.

25 Kasım 2025

Kakaolu Muhallebili Pasta Tarifi


Malzemeler (6-8 Kişilik):

  • 2 paket kakaolu bisküvi
  • 1 su bardağı süt (bisküvileri ıslatmak için)
  • 2 yemek kaşığı kakao

Muhallebisi İçin:


  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri İçin:


  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • Çikolata parçaları veya rendelenmiş çikolata

Yapılışı:

  • İlk olarak muhallebiyi hazırlayın. Derin bir tencereye süt, şeker, un ve nişastayı ekleyip iyice çırpın
  • Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin
  • Kaynamaya başlayınca 5-6 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin
  • Altını kapattıktan sonra vanilya ve tereyağını ekleyip karıştırın
  • Muhallebiyi soğumaya bırakın
  • Bu arada bisküvileri süte batırarak kek kalıbına dizin
  • Soğuyan muhallebiyi bisküvilerin üzerine dökün ve düzeltin
  • Üzerine tekrar süte batırılmış bisküvileri dizin
  • Krem şantiyi soğuk sütle çırparak hazırlayın
  • Hazırladığınız krem şantiyi pastanın üzerine yayın
  • En az 4-5 saat buzdolabında bekletin
  • Servis yapmadan önce üzerini çikolata parçaları veya rendelenmiş çikolata ile süsleyin

Püf Noktaları:

  • Muhallebiyi pişirirken sürekli karıştırmak topaklanmayı önler
  • Bisküvileri çok fazla süte batırmamaya dikkat edin, yumuşak kalmalılar
  • Pastayı en az 4-5 saat buzdolabında dinlendirin ki kıvamı otursun
  • Üzerini dilediğiniz gibi fındık, ceviz veya meyvelerle de süsleyebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;