Kakaolu labneli pasta nasıl hazırlanır, tarif nedir?

Kremalı dokusu ve kakaolu lezzetiyle soğuk pastaların en sevilen çeşitlerinden biri olan bu tarif, labne peynirinin hafif ekşimsi tadıyla mükemmel bir uyum yakalıyor. Pratik hazırlanışı ve enfes sonucuyla özel günlerin vazgeçilmezi olacak bir lezzet sizleri bekliyor.

25 Kasım 2025

Kakaolu Labneli Pasta Tarifi


Malzemeler:

  • 2 paket (400 gr) labne peyniri
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
  • 1 paket petibör bisküvi
  • 1 çay bardağı süt (bisküvileri ıslatmak için)

Hazırlanışı:


  • Krem şantiyi, üzerinde yazan talimata göre hazırlayın ve buzdolabında bekletin.
  • Labne peynirini derin bir kaseye alarak mikserle pürüzsüz hale gelene kadar çırpın.
  • Toz şekeri ekleyip karışımın şekeri iyice eriyene kadar çırpmaya devam edin.
  • Süt, kakao ve vanilyayı ekleyerek homojen bir karışım elde edin.
  • Hazırladığınız krem şantiyi labneli karışıma ekleyip spatula ile nazikçe karıştırın.
  • Pasta kalıbınızın tabanına bisküvileri, süte batırarak dizin.
  • Üzerine hazırladığınız kremalı karışımın yarısını yayın.
  • Tekrar bir kat bisküvi dizip kalan kremayı üzerine yayın.
  • En üste kakao serperek süsleyebilirsiniz.
  • Pastayı en az 4-5 saat buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.

Not:


  • Pastayı bir gece önceden hazırlarsanız daha lezzetli olur.
  • İsteğe bağlı olarak üzerini çikolata parçaları veya fındık ile süsleyebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;