Kakaolu Köstebek Pasta (Borcamda) Nasıl Yapılır?
Kakaolu köstebek pasta,görüntüsüyle iştah açan, lezzetiyle herkesi büyüleyen bir tatlıdır. Borcamda hazırlanan versiyonu, pratikliği ve sunumuyla öne çıkar. İşte, evde kolayca yapabileceğiniz kakaolu köstebek pasta tarifi:
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Krema İçin:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 200 gram tereyağı veya margarin
Üzeri İçin:
- Hindistan cevizi veya file antep fıstığı (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Fırını 180°C'ye ısıtın. Borcamı yağlayın veya yağlı kağıt serin.
- Kek hamuru için; yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
- Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırın.
- Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin, pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
- Hamuru borcama döküp, 25-30 dakika pişirin. Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin. Piştikten sonra soğumaya bırakın.
- Krema için; bir tencereye süt, şeker, un ve kakaoyu ekleyip sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
- Ocaktan aldıktan sonra vanilya ve tereyağını ekleyip yağ eriyene kadar karıştırın. Kremayı soğumaya bırakın, ara sıra karıştırarak topaklanmasını önleyin.
- Soğuyan keki, köstebek görünümü verecek şekilde küçük delikler açın (örneğin, bir kaşık sapıyla).
- Kremayı bu deliklere doldurun ve kalan kremayı kekin üzerine yayın.
- Üzerini Hindistan cevizi veya antep fıstığı ile süsleyip buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.
- Soğuduktan sonra dilimleyip servis yapın.
İpuçları:
- Keki ılıkken delik açmak daha kolaydır, ama krema soğuk olmalıdır.
- Kremayı hızlı soğutmak için, tencereyi soğuk su dolu bir kabın içine oturtabilirsiniz.
- Tarifi bitter çikolata rendesiyle zenginleştirebilirsiniz.
Afiyet olsun! Bu tarifle, borcamda kolayca kakaolu köstebek pasta yaparak sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. |