Kakaolu Doğum Günü Pastası Tarifi
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- Yarım su bardağı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Kreması İçin:
- 2 paket krem şanti
- 1,5 su bardağı soğuk süt
- 1 yemek kaşığı kakao
Süsleme İçin:
- Renkli pasta süsleri
- Çikolata sosu
- Doğum günü mumları
Yapılışı:
- Fırını 180 dereceye ısıtın. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
- Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin, pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
- Yağlanmış kelepçeli kalıba döküp 30-35 dakika pişirin. Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin.
- Krem şantiyi soğuk sütle çırparak hazırlayın, içine kakaoyu ekleyip karıştırın.
- Soğuyan pastayı ikiye bölün, arasına kremayı sürün. Üzerini ve yanlarını kremayla kaplayın.
- Çikolata sosu ve süslemelerle doğum günü pastanızı hazır hale getirin.
Not: Pastayı buzdolabında 1 saat dinlendirip servis yaparsanız daha lezzetli olacaktır.
|