Kakaolu Bisküvili Rulo Pasta Tarifi
Malzemeler:
- 1 paket kakaolu bisküvi (yaklaşık 200-250 gram)
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 200 gram labne peyniri veya krem peynir
- 1 paket krem şanti
- 1 çay bardağı süt (krem şanti için)
- Hindistan cevizi veya pudra şekeri (servis için)
Yapılışı:
- İlk olarak, krem şantiyi bir çay bardağı soğuk sütle çırparak hazırlayın ve buzdolabında bekletin.
- Orta boy bir tencerede 2 su bardağı süt, toz şeker, kakao ve vanilyayı karıştırın. Orta ateşte, sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Pişen muhallebiyi ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Soğuyan muhallebiye labne peynirini ekleyin ve bir çırpıcıyla pürüzsüz olana kadar karıştırın.
- Hazırladığınız krem şantiyi muhallebi karışımına ekleyip spatula ile nazikçe karıştırarak kremanızı tamamlayın.
- Kakaolu bisküvileri derin bir kaseye alın ve üzerine yarım su bardağı süt gezdirerek yumuşamalarını sağlayın (bisküviler çok ıslanmamalı, sadece nemlenmeli).
- Streç film serdiğiniz bir tezgah üzerine bisküvileri yan yana ve üst üste gelecek şekilde dikdörtgen bir katman oluşturun.
- Hazırladığınız kremayı bisküvilerin üzerine eşit şekilde yayın.
- Streç filmin yardımıyla bisküvileri rulo şeklinde sıkıca sarın. Uçlarını kapatıp buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirin.
- Servis etmeden önce üzerine Hindistan cevizi veya pudra şekeri serperek dilimleyin.
Püf Noktaları:
- Bisküvileri çok ıslatmak pastanın dağılmasına neden olabilir, bu yüzden sütü azar azar ekleyin.
- Pastayı ne kadar uzun süre dinlendirirseniz, kıvamı o kadar iyi olur.
- Krema için krem şanti yerine 1 kase whipped cream de kullanabilirsiniz.
- İsteğe bağlı olarak kremanın içine çilek, muz gibi meyveler ekleyebilirsiniz.
|