İrmikli kedi dili pastası nasıl yapılır, tarif nedir?

Lezzetli ve pratik bir tatlı arayanlar için irmikle hazırlanan nefis bir kedi dili pastası tarifi. Yumuşacık keki, kremalı iç dolgusu ve hindistan cevizli üzeriyle misafirlerinizi etkileyecek harika bir alternatif.

25 Kasım 2025

İrmikli Kedi Dili Pastası Tarifi


Malzemeler:

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yarım su bardağı sıvı yağ

Krema İçin:


  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 200 ml krema
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri İçin:


  • Hindistan cevizi veya antep fıstığı

Yapılışı:

1. Kek Hazırlığı:

  • Yumurta ve şekeri iyice çırpın, köpük köpük olana kadar devam edin.
  • İrmik, süt, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
  • En son sıvı yağı ekleyip yağlanmış tepsiye dökün.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında 25-30 dakika pişirin.

2. Krema Yapımı:

  • Süt, un ve şekeri tencereye alıp sürekli karıştırarak pişirin.
  • Koyulaşınca vanilya, tereyağı ve kremayı ekleyip karıştırın.
  • Soğumaya bırakın.

3. Pastanın Birleştirilmesi:

  • Soğuyan keki ikiye bölün.
  • Alt katmanı tepsiye yerleştirip kremanın yarısını sürün.
  • Üst katmanı kapatıp kalan kremayı sürün.
  • Hindistan cevizi veya antep fıstığı serperek servis yapın.

Not: Pastayı buzdolabında 1-2 saat dinlendirip servis yaparsanız daha lezzetli olur.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;