Hazır Kekle Pratik Yaş Pasta Tarifi
Malzemeler:
- 1 adet hazır pandispanya keki (marketlerde satılan keklerden)
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt (krem şanti için)
- Muz, çilek, şeftali gibi meyveler (isteğe bağlı)
- Hindistan cevizi, çikolata parçacıkları veya fındık (süsleme için)
Yapılışı:
- İlk olarak, muhallebi hazırlayın. Bir tencereye un, nişasta, toz şeker ve sütü ekleyip iyice çırpın.
- Tencereyi ocağa alıp orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
- Kaynamaya başlayınca 1-2 dakika daha karıştırıp ocaktan alın ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
- Muhallebiyi soğumaya bırakın, ara ara karıştırarak üzerinin kabuk bağlamasını önleyin.
- Krem şantiyi, 1 su bardağı soğuk sütle çırparak hazırlayın ve buzdolabında bekletin.
- Hazır keki dilimleyerek 2-3 kat haline getirin (dilerseniz yuvarlak keserek).
- Soğuyan muhallebiye, hazırladığınız krem şantiyi ekleyip spatula ile yavaşça karıştırın.
- Kekin en alt katını pasta tabağına yerleştirin, üzerine kremanın bir kısmını sürün.
- Dilimlenmiş meyveleri ekleyip, diğer kek katını üzerine koyun ve aynı işlemi tüm katlar için tekrarlayın.
- Pastanın en üstünü ve yanlarını kalan kremayla kaplayın.
- Son olarak, hindistan cevizi, çikolata parçacıkları veya meyvelerle süsleyip buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.
Püf Noktaları:
- Keki daha nemli yapmak için, kek katlarına süt veya meyve suyu serpebilirsiniz.
- Muhallebi tam soğumadan krem şantiyi eklemeyin, aksi halde şanti eriyebilir.
- Pastayı en az 2 saat buzdolabında bekletmek, kıvamının oturmasını sağlar.
- Meyve kullanacaksanız, konserve meyveler de işinizi kolaylaştırabilir.
Bu tarifle, hazır kek kullanarak ev yapımı lezzette bir yaş pasta hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun! |