Hazır kekle pratik köstebek pasta nasıl yapılır?

Hazır kek kullanarak zamandan tasarruf etmeyi mümkün kılan bu köstebek pasta tarifi, geleneksel lezzeti pratik bir şekilde sunuyor. Kremasının pürüzsüz dokusu ve kek katmanlarının dengeli dağılımıyla hem göze hem damağa hitap eden bir tatlı alternatifi.

25 Kasım 2025

Hazır Kekle Pratik Köstebek Pasta Tarifi


Malzemeler:

  • 2 paket hazır pandispanya keki (yaklaşık 400-500 gram)
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt (krem şanti için)
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • Hindistan cevizi veya antep fıstığı (üzeri için)

Yapılışı:


  • İlk olarak, muhallebi hazırlamak için bir tencereye süt, şeker, un, nişasta ve kakaoyu ekleyin. İyice karıştırarak pişirin.
  • Muhallebi kaynamaya başlayınca 5-6 dakika daha karıştırarak pişirin ve ocaktan alın. Tereyağı ve vanilyayı ekleyip karıştırın, soğumaya bırakın.
  • Ayrı bir kapta, krem şantiyi soğuk sütle çırparak katı bir kıvam alana kadar hazırlayın.
  • Soğuyan muhallebiye krem şantiyi ekleyip yavaşça karıştırarak krema hazırlayın.
  • Hazır kekleri dilimleyerek pastanın yapılacağı kabın tabanına yerleştirin.
  • Kekin üzerine hazırladığınız kremadan bir kat sürün, ardından tekrar kek, tekrar krema şeklinde katlar oluşturun.
  • En üst katı krema ile kaplayın ve buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirin.
  • Servis yapmadan önce üzerini Hindistan cevizi veya antep fıstığı ile süsleyin.

Püf Noktaları:


  • Muhallebiyi soğutmadan krem şantiye eklemeyin, aksi halde krem şanti eriyebilir.
  • Keki ıslatmak isterseniz, süt veya şekerli su kullanabilirsiniz, bu pastayı daha yumuşak yapar.
  • Dinlendirme süresini uzun tutarsanız, pasta daha lezzetli olacaktır.

Sonuç:

Bu pratik tarifle, hazır kek kullanarak zamandan tasarruf edip lezzetli bir köstebek pasta yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;