Havuçlu tarçınlı pasta nasıl yapılır, tarif nedir?

Rendelenmiş havuç ve tarçının enfes uyumuyla hazırlanan bu pasta, hem hafif hem de lezzet dolu bir tatlı alternatifi sunuyor. Cevizin çıtır dokusu ve labneli kremasıyla birleşen tarif, özel günlerde veya çay saatlerinde tercih edebileceğiniz nefis bir seçenek.

25 Kasım 2025

Havuçlu Tarçınlı Pasta Tarifi


Malzemeler:

  • 3 adet orta boy havuç (rendelenmiş)
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım su bardağı ceviz (iri dövülmüş)

Kreması İçin:


  • 200 gram labne peyniri
  • 1 paket krema (200 ml)
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilin

Yapılışı:


  • Fırını 180 dereceye ısıtın ve kek kalıbını yağlayıp unlayın.
  • Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
  • Sıvı yağ ve rendelenmiş havucu ekleyip karıştırın.
  • Un, kabartma tozu, vanilin ve tarçını eleyerek ekleyin, homojen bir karışım elde edin.
  • Son olarak cevizleri ekleyip spatula ile karıştırın.
  • Karışımı kalıba döküp 35-40 dakika pişirin. Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin.
  • Kek soğurken, kreması için tüm malzemeleri çırpın ve buzdolabında bekletin.
  • Soğuyan keki ortadan ikiye kesip arasına ve üstüne kremayı sürün.
  • Üzerini tarçın ve cevizle süsleyip servis yapın.

Not: Kekinizin daha nemli olmasını isterseniz, 1 elma rendesi ekleyebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;