Haşhaşlı Pasta Tarifi
Haşhaşlı pasta, hafif cevizimsi aroması ve nemli yapısıyla sevilen bir tatlıdır. İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz bir haşhaşlı pasta tarifi:
Malzemeler (6-8 Kişilik):
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yarım su bardağı haşhaş
- 1 limon kabuğu rendesi (isteğe bağlı)
Krema İçin:
- 2 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 200 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
Yapılışı:
- Fırını 180°C'ye ısıtın. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
- Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırın.
- Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin, hafifçe karıştırın.
- Haşhaşı ve limon kabuğu rendesini ilave edip son kez karıştırın.
- Yağlanmış kelepçeli kalıba döküp 30-35 dakika pişirin. Kürdan testiyle pişmiş olup olmadığını kontrol edin.
- Kek soğurken, kremayı hazırlayın: Süt, un, yumurta sarısı ve şekeri tencereye alıp sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
- Ocaktan alıp vanilyayı ekleyin, soğumaya bırakın.
- Soğuyan muhallebiye yumuşak tereyağını ekleyip mikserle çırpın.
- Soğuyan keki ikiye bölün, arasına ve üstüne kremayı sürün.
- İsteğe bağlı olarak hindistan cevizi, çikolata parçacıkları veya haşhaşla süsleyin.
- En az 2 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın.
Not:
- Haşhaşı kullanmadan önce 10 dakika sıcak suda bekletip süzerseniz daha yumuşak bir doku elde edersiniz.
- Kekinizin daha nemli olmasını isterseniz şerbet gelebilirsiniz.
|