Haşhaşlı pastanın nasıl yapıldığını biliyor musunuz?

Haşhaşın cevizimsi aromasının enfes bir şekilde harmanlandığı, yumuşacık dokusuyla çay saatlerini şölene dönüştüren bir pasta tarifi. Pratik malzemelerle hazırlanan bu nefis tatlı, kremanın lezzetiyle birleşince misafirlerinizi hayran bırakacak.

25 Kasım 2025

Haşhaşlı Pasta Tarifi


Haşhaşlı pasta, hafif cevizimsi aroması ve nemli yapısıyla sevilen bir tatlıdır. İşte evde kolayca hazırlayabileceğiniz bir haşhaşlı pasta tarifi:

Malzemeler (6-8 Kişilik):

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yarım su bardağı haşhaş
  • 1 limon kabuğu rendesi (isteğe bağlı)

Krema İçin:


  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 200 gram tereyağı (oda sıcaklığında)

Yapılışı:


  • Fırını 180°C'ye ısıtın. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
  • Sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştırın.
  • Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin, hafifçe karıştırın.
  • Haşhaşı ve limon kabuğu rendesini ilave edip son kez karıştırın.
  • Yağlanmış kelepçeli kalıba döküp 30-35 dakika pişirin. Kürdan testiyle pişmiş olup olmadığını kontrol edin.
  • Kek soğurken, kremayı hazırlayın: Süt, un, yumurta sarısı ve şekeri tencereye alıp sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
  • Ocaktan alıp vanilyayı ekleyin, soğumaya bırakın.
  • Soğuyan muhallebiye yumuşak tereyağını ekleyip mikserle çırpın.
  • Soğuyan keki ikiye bölün, arasına ve üstüne kremayı sürün.
  • İsteğe bağlı olarak hindistan cevizi, çikolata parçacıkları veya haşhaşla süsleyin.
  • En az 2 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın.

Not:

  • Haşhaşı kullanmadan önce 10 dakika sıcak suda bekletip süzerseniz daha yumuşak bir doku elde edersiniz.
  • Kekinizin daha nemli olmasını isterseniz şerbet gelebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;