Gelin pastası muhallebisi nasıl hazırlanır?

Kremalı dokusu ve hafif tadıyla gelin pastalarının vazgeçilmez lezzetini evde hazırlamak için pratik bir muhallebi tarifi. Sütlü tatlı sevenlerin beğenisine sunulan bu tarif, pürüzsüz kıvamı ve krem şanti ile zenginleştirilmiş haliyle özel günlerin tatlısı olmaya aday.

25 Kasım 2025

Gelin Pastası Muhallebisi Tarifi


Malzemeler:

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta (mısır veya buğday)
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket vanilya şekeri (isteğe bağlı)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket krem şanti (toz halinde)
  • 1 su bardağı soğuk süt (krem şanti için)

Hazırlanışı:


  • Öncelikle, bir tencereye süt, toz şeker, un ve nişastayı ekleyin. Tüm malzemeleri bir çırpma teli yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
  • Tencereyi orta ateşe alın ve sürekli karıştırarak muhallebiyi pişirin. Kaynamaya başladığında, kıvamı koyulaşana kadar 5-7 dakika daha karıştırmaya devam edin.
  • Muhallebi kıvam aldıktan sonra ocaktan alın ve içine vanilin, vanilya şekeri (varsa) ve tereyağını ekleyip karıştırarak erimesini sağlayın.
  • Muhallebiyi ılınmaya bırakın, ara sıra karıştırarak üzerinin kabuk bağlamasını önleyin.
  • Bu sırada, krem şantiyi hazırlayın. Toz krem şantiyi soğuk sütle çırpma teli veya mikserle katı bir kıvam alana kadar çırpın.
  • Ilımış muhallebiye, hazırladığınız krem şantiyi ekleyin ve spatula ile yavaşça karıştırarak homojen bir karışım elde edin. Fazla çırparak şantinin sönmesini önleyin.
  • Muhallebiyi, hazırladığınız pastanın katlarına veya tek kullanımlık kaplara dökerek buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin.
  • Soğuyup kıvam alan muhallebiyi pastanızda kullanabilir veya sade olarak servis edebilirsiniz.

İpuçları:


  • Muhallebiyi pişirirken sürekli karıştırmak, topaklanmayı önler ve pürüzsüz bir kıvam sağlar.
  • Krem şantiyi muhallebiye eklerken, muhallebinin tamamen soğumamasına dikkat edin; ılık olması karışımı kolaylaştırır.
  • İsteğe bağlı olarak, muhallebiye birkaç damla gıda boyası veya meyve püresi ekleyerek renk ve lezzet katabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;