Ganaj pasta kreması nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?

Lezzetli ve yoğun kıvamlı bir ganaj pasta kreması hazırlamak için bitter çikolata ile taze kremayı mükemmel bir şekilde buluşturan bu tarif, pastacılıkta profesyonel dokunuşlar katmak isteyenler için ideal. Yalnızca dört temel malzeme ile hazırlanan bu krema, çikolata tutkunlarını mest edecek bir dokuya sahip.

25 Kasım 2025

Ganaj Pasta Kreması Tarifi


Malzemeler:

  • 200 gram bitter çikolata (en az %50 kakao oranlı)
  • 200 ml taze krema (en az %35 yağlı)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü (isteğe bağlı)

Hazırlanışı:


1. Çikolataları benmari usulü eritin. Bunun için bir tencerede su kaynatın, üzerine ısıya dayanıklı bir cam veya metal kap koyun. Çikolataları bu kaba ekleyip karıştırarak eritin. Eridikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.

2. Krema uygun bir tencerede orta ateşte kaynama noktasına getirin. Kaynamaya başladığında ocaktan alın.

3. Eritilmiş çikolataya sıcak kremayı yavaş yavaş ekleyin, sürekli karıştırarak homojen bir kıvam elde edin.

4. Karışım ılındığında tereyağını ve vanilya özütünü ekleyip tekrar karıştırın.

5. Kremayı buzdolabında en az 2 saat dinlendirin. Bu süre sonunda kremayı mikserle çırparak kabartın ve pastalarınızda kullanmaya hazır hale getirin.

Püf Noktaları:


  • Çikolatayı kesinlikle direktttttttttttt ateşte eritmeyin, yanabilir.
  • Kremayı çok fazla çırparsanız yağlanabilir, dikkatli olun.
  • Daha hafif bir kıvam için krema miktarını artırabilirsiniz.
  • Bitter çikolata yerine sütlü çikolata kullanırsanız daha tatlı bir kreması olacaktır.

Bu kremayı pasta aralarında, üzerinde vadekorasyon amaçlı rahatlıkla kullanabilirsiniz. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;