Frambuazlı Yaş Pasta Tarifi
Malzemeler:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Kreması İçin:
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 200 ml krema
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Frambuaz Sosu İçin:
- 2 su bardağı frambuaz (taze veya dondurulmuş)
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 su bardağı su
Süsleme İçin:
- Taze frambuazlar
- Nane yaprakları
Yapılışı:
Kek Hazırlığı:
- Fırını 180°C'ye ısıtın.
- Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın.
- Un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin, spatula ile yavaşça karıştırın.
- Yağlanmış kelepçeli kalıba döküp 25-30 dakika pişirin.
- Keki soğumaya bırakın, sonra iki veya üç eşit katmana ayırın.
Krema Hazırlığı:
- Süt, şeker, un, nişasta ve yumurta sarısını bir tencereye alın, topaklanmaması için sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
- Ocaktan alıp vanilyayı ekleyin, üzerini streç filmle kapatıp soğumaya bırakın.
- Kremayı ve pudra şekerini katılaşana kadar çırpın, soğumuş muhallebiye ekleyip karıştırın.
Frambuaz Sosu:
- Tüm malzemeleri bir tencereye alın, kaynayıp kıvam alana kadar pişirin, soğumaya bırakın.
Montaj:
- Kek katlarının arasına kremadan sürün ve frambuaz sosu gezdirin.
- Pastanın üstünü ve yanlarını kremayla kaplayın.
- Buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.
- Servis yapmadan önce taze frambuaz ve nane yaprakları ile süsleyin.
Not: Pastayı buzdolabında saklayın ve taze olarak tüketin. Afiyet olsun!
|