Frambuazlı pasta nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?

Yaz mevsiminin en sevilen meyvelerinden frambuazla hazırlanan bu nefis pasta, misafirlerinize ikram edebileceğiniz göz alıcı bir tatlı alternatifi sunuyor. Yumuşacık kek katları, hafif kreması ve enfes frambuaz sosuyla hem görsel hem de lezzet şöleni vaat eden bu tarif, özel günlerinizde sofralarınızı süslemek için ideal.

20 Kasım 2025

Frambuazlı Pasta Tarifi


Malzemeler (6-8 Kişilik):

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı süt

Kreması İçin:


  • 400 ml krema
  • 1 paket krem şanti
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri

Frambuaz Sosu İçin:


  • 300 gr taze veya dondurulmuş frambuaz
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 çay bardağı su

Yapılışı:

  • Fırını 180°C'ye ısıtın. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın
  • Un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyin
  • Sıvı yağ ve sütü yavaşça ekleyip karıştırın
  • Yağlanmış kelepçeli kalıba döküp 25-30 dakika pişirin
  • Keki soğuduktan sonra ikiye bölün
  • Krema için tüm malzemeleri katılaşana kadar çırpın
  • Frambuaz sosu için tüm malzemeleri püre kıvamına gelinceye kadar pişirin
  • Alt kek katının üzerine kremayı sürün, frambuaz sosunu ekleyin
  • Üst kek katını kapatıp tüm pastayı kremayla kaplayın
  • Üzerini frambuaz ve nane yaprakları ile süsleyin
  • En az 2 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın

Püf Noktaları:

  • Keki ıslatmak için şerbet kullanabilirsiniz
  • Frambuazları blender ile püre haline getirebilirsiniz
  • Pastayı bir gece buzdolabında bekletmek daha lezzetli olmasını sağlar

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Muzlu Pasta
Muzlu Pasta
Haber Bülteni
;