Evde rulo yaş pasta nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?
Mis gibi kokusuyla evleri saran, yumuşacık dokusuyla herkesi kendine hayran bırakan bir rulo pasta hazırlamak sanıldığı kadar zor değil. Doğru malzemeler ve birkaç püf noktasıyla nefis bir tatlıyı kolayca yapabilir, sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz.
Evde Rulo Yaş Pasta Tarifi ve Püf NoktalarıMalzemeler:
Krema İçin:
Yapılışı:1. Öncelikle kek hamurunu hazırlayalım. Yumurta ve şekeri iyice çırpın, beyazlaşana kadar yaklaşık 5-6 dakika mikserle çırpın. 2. Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek yumurtalı karışıma ekleyin. Spatula ile alttan üste doğru yavaşça karıştırın. 3. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine (30x40 cm) hamuru dökün ve eşit şekilde yayın. 4. Önceden 180°C'de ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirin. Kekin üzeri hafif kızarınca fırından alın. 5. Kremayı hazırlamak için; süt, şeker, un ve yumurta sarısını tencereye alın. Topaklanma olmadan pişirin, koyulaşınca ocaktan alıp soğumaya bırakın. 6. Soğuyan muhallebiye yumuşak tereyağı ve vanilini ekleyip mikserle çırpın. 7. Fırından çıkan keki hemen temiz bir bezin üzerine alın ve rulo yaparak soğumaya bırakın. 8. Soğuyan keki açın, kremayı sürün ve tekrar rulo yapın. 9. Üzerini süsleyip buzdolabında 2-3 saat dinlendirdikten sonra servis yapın. Püf Noktaları:
Not: Pastanızı çikolata sosu, meyve veya fındık ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun! |
.webp)









